Ustvarjanje skozi čas

V nekem trenutku se odločiš, da želiš biti drugačna od ostalih, želiš si da imaš nekaj samo TI. Ampak kako priti do tega, če je okoli tebe poplava različnih izdelkov?

Takole. Vse skupaj se je začelo junija 2005, ko je padla odločitev, da si izdelam svoj prvi unikatni kompletek – verižico in uhane. Kot najstnici, se mi takrat ni niti malo sanjalo, da je bil to že prvi korak na poti do mojih sanj. V prvem letu sem si izdelala še kakšna dva kompletka, saj je bila tudi ponudba perlic takrat še zelo majhna.

Leta 2006 pa se je moja zbirka izdelkov večala in večala, tako sem ponosno hodila naokoli z vsakim izmed njih. Kmalu so to opazili tudi najbližji in tako sem tudi za njih izdelala nekaj unikatnih kompletkov. Minilo je še eno leto, ko sem skrivala moj hobi, a leta 2007 mi je bilo tega dovolj, tako sem z veseljem moje izdelke predstavila svetu. Pri tem pa je bila zelo pomembna tudi odločitev o izbiri imena in rodil se je moj Myunikat, kateri je vedno večnji del mene še danes.

Vse do leta 2013 sem izdelke izdelovala iz perlic in različnih, kupljenih Fimo bunkic. A ker je v meni kar naprej tlela želja o samostojnem ustvarjanju nakita iz Fimo mase, me je vedno bolj vleklo v ta svet. Med študijem Arhitekture o tem ni bilo časa niti razmišljati, ko pa se je vse skupaj približevalo h koncu sem našla ta čas zase in začela z obiski različnih delavnic. Vse do danes sem jih obiskala že 29, med njimi je tudi nekaj takih, ko sem svoje znanje nabirala pri svetovno znanih zvezdah iz sveta Polymer clay-a (Eva Haskova, Bettina Welker, Nikolina Otržan, Natalia Garcia, Daniel Torres). Na to sem zelo ponosna, saj so mi prav vsi dali OGROMNO znanja, ki ga sedaj vnašam v moje izdelke, saj želim da so popolni in kvalitetni.

Velika prelomnica – več >> TUKAJ <<
Od leta 2013 in do danes je moj napredek OGROMEN, razlika v izdelkih je tako velika, da me je včasih kar malo sram, ko vidim kakšnega iz začetka, ampak v tistem trenutku, ko sem ga izdelala sem dala od sebe vse svoje znanje in vso mojo ljubezen. In to, da je danes še vedno tak kot prvi dan, mi daje potrditev, da so že od samega začetka prav vsi moji izdelki narejeno izjemno kvalitetno.

V nadaljevanju si oglej to neverjetno potovaje med perlicami in Fimo maso…

Unikante verižice Myunikat iz leta 2007

Moje zanimanje za nakit in ustvarjanje lastnega nakita sega v leto 2005, ki pa se je uradno začelo v letu 2007. Že takrat sem bila navdušena nad tem, da si lahko izdelam unikaten nakit, nakit kot ga nima nihče drug.

« 1 of 4 »

Unikante verižice Myunikat iz leta 2008

Prva leta mojega ustvarjanja so bila v znamenju perlic in različnih, kupljenih kamnov.

« 1 of 12 »

Unikante verižice Myunikat iz leta 2009

Leto 2009 je bilo prelomno, saj sem spoznala prijateljico Uršo, ki je iz Fimo mase izdelovala različne kose unikatnega nakita. Ker sem želela, da je drugačen tudi moj nakit, sva se odločili za skupno sodelovanje in tako so nastajale popolnoma nove verižice.

« 2 of 32 »

Unikante verižice Myunikat iz leta 2010

« 1 of 22 »

Unikante verižice Myunikat iz leta 2011

« 1 of 9 »

Unikante verižice Myunikat iz leta 2012

Leta 2012, ko sem malo manj ustvarjala unikaten nakit, saj sem odkrila še eno mojo VELIKO ljubezen – ustvarjanje s čopičem in risanje akrilnih slik. Konec leta, pa se je zgodila nova in zame treutno največja prelomnica pri mojem ustvarjanju. Obiskala sem prvo delavnico iz fimo mase, katera me je popolnoma prevzela in tako se je začela se moja samostojna pot izdelave nakita iz Fimo mase. Več  >> TUKAJ <<

« 1 of 3 »

Unikante verižice Myunikat od prelomnega leta 2013 naprej najdeš >> TUKAJ <<