Objavljeno v

Vzornica: Lara Bohinc

Lara Bohinc je ena izmed mojih vzornic, ki je z lastnimi rokami in idejami zgradila imperij. Občudujem jo, tako kot njen nakit, ki je sicer ustvarjen z drugačno tehniko in materiali, kot jih uporabljam jaz. Njen intervju lahko prebereš tukaj.

Lara Bohinc

Povzetek iz intervjuja

Lara velja za eno najbolj inovativnih in vznemirljivih oblikovalk nakita na svetu, v vsakem kosu prepoznaš njen podpis.

Nakit kot preteklost in prihodnost hkrati
Vedno nosi svoj nakit, včasih več kosov. Danes ima na sebi samo enega, prstan Collision Ring. Dve polovici planeta. Včasih si privošči vintage nakit, ki ga najde v starinarnici. »Zelo cenim kose, ki so zelo lepo oblikovani.«

Zaznati duh časa
Kako prenaša pritisk, biti vedno v skladu z duhom časa, biti vedno in, ko je v naslednjem hipu to že lahko out? Kako slediti svojim kreativnim impulzom in hkrati ostajati komercialen?
»Moda pač ni umetnost in kot taka ima omejen prostor. Moda je ustvarjena z namenom – prodati čim več produktov. To je večni izziv,« zavzdihne. »Slediti svoji ustvarjalnosti in se hkrati prilagajati temu, kar hoče trg.« Kar hočejo ženske. In ženske, sodeč po najbolj prodajanih kultnih kosih, hočejo zapestnico Solar Eclipse.

Nakit za prostor
Pred leti je za Telegraph rekla: »Znam šivati, plesti, kvačkati, narediti križni vbod s šivanko – stvari, ki jih ne učijo v angleških šolah. Ne pozabite, da sem odrasla v socialistični državi, kjer so bile ženske enakopravne moškim. Delale so vse, kar so počeli moški.« Citat, ki nam je očitno vsem tako všeč, da ga vsakič privlečemo iz arhiva. Je bilo res tako romantično, se nasmehnem. »Seveda ne, a v socializmu res nisem čutila pritiska, omejitve, da nečesa ne zmorem, ker sem ženska.« In danes? »Prav tako ne. Ne počutim se, da me omejuje to, ker sem ženska, nikakor ne.«