Splošni pogoji poslovanja

0. OSNOVNE INFORMACIJE

Spletno trgovino www.myunikat.si (v nadaljevanju: spletna trgovina) upravlja Tjaša Vodeb (v nadaljevanju: prodajalec), ki je hkrati tudi ustvarjalec/oblikovalec vseh unikatnih izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini.

Z uporabo spletnega mesta www.myunikat.si, prav tako, pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da jih v celoti sprejme. Splošni pogoji poslovanja se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto.

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), Uredbo (EU) 2018/302 o naslovitvi neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na podlagi državljanstva, kraja prebivališča in sedeža strank na notranjem trgu in Uredbo o izvajanju Uredbe (EU) glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu (Uradni list RS, št. 10/19).


0.1. DOSTOPNOST INFORMACIJ – Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zaveže pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti unikatnih izdelkov
 4. dostopnost unikatnih izdelkov (vsak unikatni izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave unikatnih izdelkov (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške pošiljanja,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

0.2. PODATKI O PRODAJALCU

 • Naziv: Myunikat, Tjaša Vodeb s.p.
 • Naslov: Beblerjev trg 3, 1000 Ljubljana
 • Davčna številka: 78780349
 • Matična številka: 7994664000
 • E-pošta: info@myunikat.si
 • Telefon: 051 258 409
 • TRR: SI56 6100 0001 7122 205 (Delavska hranilnica)
 • PayPal: tjasa.vodeb@myunikat.si
 • Registrski organ: AJPES, izpostava Krško. Vpis v registrski organ pod številko: 316-06-01506-2017/3 dne 03.06.2017

Slovenija: DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Tujina: DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 25. čl. ZDDV-1 – obrnjena davčna obveznost; DDV ni obračunan v skladu s 44. členom Direktive Sveta EU 2006/112/ES – obrnjena davčna obveznost.

Naročanje blaga (sklenitev pogodbe)

 • Naročanje unikatnih izdelkov v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu.
 • Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v različnih kategorijah. Naročanje v spletni trgovini je varno in enostavno. Naročanje blaga (sklenitev pogodbe) poteka v slovenskem jeziku.

Družbena omrežja


1. BISTVENE ZNAČILNOSTI BLAGA in DOSTOPNOST IZDELKOV

Bistvene značilnosti – Material, velikost, uporaba in čiščenje izdelkov so zapisani poleg vsakega izdelka posebej, saj se pogoji in material razlikujejo od izdelka do izdelka.

Dostopnost izdelkov in oznake – Večina izdelkov, ki so trenutno objavljeni v spletni trgovini, so “na zalogi” in so dobavljivi takoj, razen če v opisu izdelka piše “Na voljo po naročilu”. Po dogovoru jih lahko kupec še isti dan prevzame osebno v Ljubljani, v Novih Jaršah (Lokacija: Beblerjev trg 2, pred Mercatorjem) ali mu jih prodajalec pošlje priporočeno po pošti.

 • Izdelek z oznako “Na zalogi” je na zalogi in je pripravljen za pošiljanje v roku 1-3 dni od dneva plačila/oddaje naročila.
 • Izdelek z oznako “Na voljo po naročilu” bo dokončan in pripravljen za pošiljanje v roku 2-3 delovne dni po prejemu naročila. V košarico ga lahko dodate in opravite nakup, vendar se končni rok dobave lahko podaljša za 3-5 dni.

Vsi podatki na spletni strani in slike izdelkov so zgolj informativne narave. Pri objavljenih slikah izdelkov in izdelkih v živo lahko pride do manjšega odstopanja v barvah zaradi svetlobe pri slikanju, obdelave slik in različnih ekranov (pri telefonih, tablicah in računalnikih).

2. CENE in IZDAJA RAČUNA

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in ne vključujejo DDV-ja.

V navedene cene niso všteti stroški pošiljanja – te se obračunajo ob zaključki nakupa. O višini stroškov dostave je kupec seznanjen v povzetku naročila, še pred potrditvijo oddaje naročila z obveznostjo plačila, in sicer z ločenim prikazom zneska teh stroškov. Stroški dostave so prikazani tako na naročilu, kot tudi na računu za izdano blago in jih kupec poravna skupaj z zneskom naročila. Strošek dostave je del končne cene celotnega naročila.

Pri rednih cenah si prodajalec pridružuje pravico do njihovega spreminjanja. V primeru, da se cena izdelka spremeni v času, ko je kupec že opravil nakup ali med obdelavo naročila, velja da kupec plača ceno, ki je navedena v trenutku naročila. Akcijske cene izdelkov so dodatno in jasno označene.

 • Cena je končna cena artikla, po kateri kupec kupi blago.
 • Akcijska cena je cena, ki velja omejeno časovno obdobje na kategorijo RAZPRODAJA.
 • Najnižja cena v zadnjih 30 dneh je prejšnja cena, torej najnižja cena, ki jo je podjetje uporabljalo v zadnjih 30 dneh pred uporabo znižane cene.

IZDAJA računa

 • Kupec je pred oddajo naročila dolžan preveriti pravilnost podatkov, nato mu prodajalec skupaj z naročenimi izdelki pošlje tudi original račun. Na računu so navedeni naročeni unikatni izdelki s cenami, ter vsi ostali stroški v zvezi z nakupom.
 • V primeru, da je bilo naročilo naročeno za darilo in je to dostavljeno na drug naslov, kot je zabeležen plačnik naročila, je po zaključku naročila, račun poslan kupcu na elektronski naslov.

3. PLAČILNI POGOJI in NAČIN PLAČILA

Plačilo z GOTOVINO
Kupec naročene unikatne izdelke plača z gotovino pri osebnem prevzemu v Ljubljani. Ker prodajalec nima fizične trgovine, je prevzem v Novih Jaršah (Lokacija: Beblerjev trg 2, pred Mercatorjem).

Plačilo na TRR
Kupec naročene unikatne izdelke plača po predračunu na račun prodajalca. Podatki o naročilu in plačilu bodo kupcu ob zaključku naročila poslani na njegov elektronski naslov. Rok plačila je pet (5) delovnih dni.

V primeru, da prodajalec v roku petih (5) delovnih dni od oddaje naročila ne prejme plačila, bo kupcu poslal opomnik za plačilo, če prodajalec plačila še vedno ne bo prejel, bo naročilo kupca s strani prodajalca preklicano.

Plačilo s PAYPAL-om
Kupec naročene unikatne izdelke plača s Paypalom na račun tjasa.vodeb@myunikat.si. Ko prodajalec potrdi naročilo, mu bodo podatki o naročilu in plačilu poslani na njegov elektronski naslov.

Plačilo s KREDITNO kartico
Kupec naročene unikatne izdelke plača s kreditno kartico preko sistema Stripe. Po plačilu mu bodo podatki o naročilu in plačilu poslani na elektronski naslov.

Plačilo z ODKUPNINO
Kupec naročene unikatne izdelke plača poštnemu uslužbencu, ko mu bo dostavil paket.

4. POGOJI DOSTAVE, ROK DOSTAVE in STROŠKI POŠILJANJA

OSEBNI prevzem – brezplačno

 • Če so vsi izdelki na zalogi, bo kupec prejel več informacij o prevzemu izdelkov, v roku 24 ur po oddaji naročila na elektronsko pošto, ki jo je navedel v naročilu. V primeru, da kakšnega od izdelkov ni na zalogi, se ta čas podaljša, a ne za več kot tri (3) delovne dni.
 • Ker prodajalec nima fizične trgovine, je prevzem v Ljubljani, v Novih Jaršah (Lokacija: Beblerjev trg 2, pred Mercatorjem), po predhodnem dogovoru.
 • Ko bo kupec prevzel unikatne izdelke, bo na elektronski naslov prejel še sporočilo o zaključku naročila.

POŠILJANJE po pošti – TRR, PayPal ali kreditna kartica – 2,90 eur

 • Stroški pošiljanja (embalaža in poštnina, ki je zaračunana po veljavnem ceniku Pošte Slovenije) za naročene izdelke do 49 eur, ki so dostavljeni znotraj Slovenije, znaša 2,90 eur.
 • Pri naročilu izdelkov nad 49 eur, ki so dostavljeni znotraj Slovenije, stroške pošiljanja (poštnino in embalažo) krije prodajalec.
 • Če so vsi izdelki na zalogi, bodo poslani isti ali naslednji delovni dan po prejemu plačila, a najkasneje v treh (3) delovnih dneh, s priporočeno pošiljko Pošte Slovenija.
 • Večina pošiljk je po Sloveniji prenesena oziroma dostavljena že naslednji dan po oddaji, najkasneje pa v roku treh dni. V rok prenosa se ne šteje dan oddaje pošiljke, sobote, nedelje in prazniki.
 • Ko je paket oddan na pošto, bo kupec na elektronski naslov še sporočilo o zaključku naročila.
 • Čas prevzema paketka (poslanega kot blagovno pismo) na pošti je 15 dni, nato se paketek vrne nazaj k prodajalcu.

POŠILJANJE po pošti – odkupnina – 5,90 eur

 • Stroški pošiljanja (embalaža, poštnina in odkupnina brez naloga, ki je zaračunana po veljavnem ceniku Pošte Slovenije) za naročene izdelke, ki so dostavljeni znotraj Slovenije, znaša 5,90 eur ne glede na višino zneska nakupa.
 • Če so vsi izdelki na zalogi, bodo poslani isti ali naslednji delovni dan po prejemu naročila, a najkasneje v treh (3) delovnih dneh, s priporočeno pošiljko Pošte Slovenija.
 • Večina pošiljk je po Sloveniji prenesena oziroma dostavljena že naslednji dan po oddaji, najkasneje pa v roku treh dni. V rok prenosa se ne šteje dan oddaje pošiljke, sobote, nedelje in prazniki.
 • Ko je paket oddan na pošto, bo kupec na elektronski naslov prejel še sporočilo o zaključku naročila.
 • S 1.2.2024 je Pošta Slovenije spremenila svoje Pogoje poslovanja. Paketi vas sedaj na prevzem čakajo le 8 dni, v te dni so všteti tudi vikendi in prazniki.

POŠILJANJE po pošti – TUJINA – plačilo s PayPal-om ali kreditno kartico – 9,90 eur

 • Stroški pošiljanja (embalaža in poštnina, ki je zaračunana po veljavnem ceniku Pošte Slovenije) za naročene izdelke, ki so dostavljeni v državah Evrope znaša 9,90 eur ne glede na višino zneska nakupa.
 • Po prejemu plačila, bo naročilo poslano najkasneje v treh (3) delovnih dneh, s priporočeno pošiljko Pošte Slovenija. ​​​​
 • Roki prenosa pošiljk se razlikujejo glede na naslovno državo. V rok prenosa se ne šteje dan oddaje pošiljke, sobote, nedelje in prazniki, ter čas, ko je pošiljka v carinskem postopku.
 • Ko je paket oddan na pošto, bo kupec na elektronski naslov prejel še sporočilo o zaključku naročila.

5. POSTOPEK NAKUPA, ČASOVNA VELJAVNOST PONUDBE, POGOJI ZA ODSTOP

5.1. POSTOPEK NAKUPA

Izbira izdelkov

 • Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »Dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden.

Košarica

 • Ko kupec izbere vse želene izdelke, stisne na gumb »Košarica«, ki je v zgornjem desnem kotu spletne strani.
 • Če kateri izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na gumb »X«, ki je pred sliko izdelka/artikla.
 • Če ima kupec kodo ugodnosti, ki jo je dobil po e-mailu, na Facebook-u ali za darilo, jo vnese v polje »Koda kupona« in stisne na gumb »Unovči kupon«. Da je bil kupon uporabljen, kupec vidi odštet znesek popusta pod naročenimi izdelki.
 • Kupec se v tem koraku odloči za način dostave in klikne na gumb »Najprej na naročilo«

Zaključi nakup

 • Kupec izpolni Podrobnosti o plačniku in dostavi, pregleda svoje naročilo, ter izbere način plačila.
 • V tem koraku ima tudi še vedno možnost spreminjanja načina dostave.
 • Če ima kupec ob nakupu kakšne pripombe ali vprašanja, to zapiše v okence »Opombe naročila«, pod »Opombe naročila« tudi zapiše, če je naročilo namenjeno za darilo, da prodajalec temu primerno pripravi paket.
 • Pred zaključkom nakupa se mora strinjati z oddajo naročila z obveznostjo plačila in s Splošnimi pogoji poslovanja, ter da se za potrebe obdelave naročila zbirajo, obdelujejo in shranjujejo vsi vpisani osebni podatki.
 • Po želji se lahko prijavi tudi na tedenske e-novice
 • S klikom na »Oddaj naročilo« se kupec strinja z vnesenimi podatki in izbranimi unikatnimi izdelki.
 • Ko kupec potrdi naročilo (S klikom na gumb »Oddaj naročilo«), sprememba naročila preko spletne strani www.myunikat.si ni več možna.

Po oddaji naročila

 • Nekaj minut (običajno takoj) po oddaji naročila kupec prejme po e-mailu potrdilo, da je bilo njegovo naročilo uspešno oddano.
 • V tem e-mailu so tudi vsi podatki o oddanem naročilu in podatki za plačilo (če je izbrano nakazilo na TRR). Če se to ne zgodi mora kupec preveriti ali je šel e-mail mogoče pod vsiljeno pošto, promocije ali pa se je kupec zatipkal pri osebnih podatkih. V tem primeru naj kupec pošlje prodajalcu sporočilo na e-mail info@myunikat.si in prodajalec mu bo pomagal.
 • Ko prodajalec prejme plačilo za naročene izdelke, jih pripravi za pošiljanje in pošlje h kupcu.
 • Vsem kupljenim izdelkom prodajalec priloži tudi original račun. Če kupec želi račun na podjetje, je potrebno to izpolniti v naročilu in zapisati pod opombe.
 • Ko je naročilo oddano na pošto ali osebno prevzeto, bo kupec na e-mail prejel sporočilo o zaključku naročila.
 • Ob oddaji naročila je tako sklenjena pogodba med prodajalcem in kupcem, katera je trajno shranjena pri prodajalcu. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu pošlje e-mail na njegov elektronski naslov.
 • Pogodba je sestavljena v slovenskem jeziku in je ob potrditvi naročila, skupaj s Splošnimi pogoji poslovanja v PDF obliki, poslana kupcu tudi na e-mail.

5.2. ČASOVNA VELJAVNOST PONUDBE

Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo uspešno oddano. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo brez posledic in dodatnih stroškov, tako da na prejet e-mail, v katerem so vsi podatki o naročilu, odgovori – Prosim za preklic naročila.

5.3. POGOJI ZA ODSTOP OD POGODBE

5.3.1. Odstop od nakupa in vračilo izdelkov

Pravico za odstop od nakupa natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) od 134. člena do 145. člena.

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga odstopi od nakupa, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Kupec prodajalcu pošlje obvestilo o odstopu v obliki nedvoumne izjave iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe (nakupa), na elektronski naslov info@myunikat.si.

V primeru odstopa od pogodbe se unikatne izdelke pošlje priporočeno in ustrezno zaščitene (v prejeti škatlici) na naslov: Myunikat, Tjaša Vodeb s.p., Beblerjev trg 3, 1000 Ljubljana > Pošiljk z odkupnino prodajalec NE sprejema.

Priporočeni pošiljki naj kupec priloži še svoje podatke (ime in priimek, naslov) in številko izdanega računa ali številko naročila.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje najpozneje v 14 dneh po prejemu vrnjenih izdelkov vrne vsa prejeta plačila (razen za stroške pošiljanja blaga). Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje kot končno sporočilo o odstopu od pogodbe.

Skladno s splošnimi pogoji poslovanja morajo biti vrnjeni izdelki:

 • nerabljeni (noben od izdelkov ne sme biti nošen),
 • nepoškodovani,
 • v nespremenjeni količini (vrniti je potrebno celotno naročilo, tudi darilo, če ga je kupec prejel poleg prejetih izdelkov)
 • ter v originalni in nepoškodovani embalaži, vključno z vsemi deklaracijami (kartončki), ki ne smejo biti odstranjeni z izdelkov.

Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

IZJEME, ki jih NI možno vrniti:

 • MINI uhani – zaradi higieničnega minimuma jih NI MOŽNO VRNITI, razen v primeru, ko so bili kupljeni za darilo in je bil pred nakupom sklenjen dogovor med prodajalcem in kupcem, da jih lahko zamenja za kakšen drug izdelek v enaki ali višji vrednosti z doplačilom.
 • Izdelki, ki so bili izdelani po naročilu in so prilagojeni strankinim osebnim željam.
 • Darilni boni

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da potrošnik izdelek (brez povzročitve škode) odpre, pregleda in če mu ne ustreza, ali pa so bila pričakovanja drugačna, odstopi od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu poškodovan ali napačen. V tem primeru gre za uveljavljanje zahtevkov v primeru neskladnosti.

5.3.2. Seznanitev z zakonskim jamstvom za skladnost blaga

Pravico do uveljavljanja zahtevkov iz naslova neskladnosti blaga natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

Kupec ima pravico, da uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti blaga ob upoštevanju določil Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) od 81. do 87. člena.

Prodajalec dobavi kupcu blago, ki izpolnjuje zahteve iz 72., 73. in 74. člena Zakona o varstvu potrošnikov, kadar je to primerno, ter odgovarja za neskladnosti, ki jih je imelo blago v času dobave.

Blago je skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar izpolnjuje subjektivne zahteve za skladnost blaga:

 • ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter ima funkcionalnost, združljivost, interoperabilnost in druge lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;
 • je primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal;
 • je dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi, ter
 • je posodobljeno, kot je določeno v prodajni pogodbi.

Poleg izpolnjevanja prejšnjih zahtev pa mora blago tudi izpolnjevati objektivne zahteve za skladnost:

 • ustrezati namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar jeto primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor;
 • biti take kakovosti in ustrezati opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno;
 • biti dobavljeno skupaj s takimi dodatki, vključno z embalažo, navodili za namestitev ali drugimi navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel, kadar je to primerno;
 • biti take količine ter imeti značilnosti in druge lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in kijih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da:
  • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
  • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
  • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga. Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki je posledica neizpolnjevanja objektivnih zahtev za skladnost, če je prodajalec potrošnika ob sklenitvi prodajne pogodbe posebej obvestil, da posamezna lastnost blaga odstopa od objektivnih zahtev za skladnost, ter je potrošnik ob sklenitvi prodajne pogodbe izrecno in ločeno sprejel to odstopanje.

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti blaga, če o neskladnosti blaga obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila neskladnost blaga ugotovljena. Kupec v obvestilu natančno opiše neskladnost blaga. Kupec lahko obvestilo o neskladnosti blaga sporoči na elektronski naslov info@myunikat.si. Kupec prodajalcu omogoči, da blago, za katerega kupec zatrjuje, da je neskladno, pregleda. Če je obstoj neskladnosti blaga sporen, prodajalec o tem pisno obvesti kupca v 8 dneh od prejema jamčevalnega zahtevka kupca.

Pravice iz prvega odstavka 81. člena Zakona o varstvu potrošnikov prenehajo v dveh letih od dneva, ko je kupec o neskladnosti blaga obvestil prodajalca.

Uveljavljanje pravice iz naslova neskladnosti blaga natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobneje od 81. člena naprej).

V primeru neskladnosti blaga je kupec, ki je o neskladnosti blaga obvestil prodajalca, pod pogoji in v spodaj zapisanem vrstnem redu, upravičen da:

 1. zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;
 2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Pogoji in roki za vzpostavitev skladnosti so podrobneje določeni v 82. členu Zakona o varstvu potrošnikov, ki med drugim določa, da:

 • lahko kupec od prodajalca zahteva, da v razumnem roku, ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga (rok lahko prodajalec podaljša za največ 15 dni, in sicer glede na naravo, kompleksnost blaga, resnosti neskladnosti itd. O podaljšanju roka mora prodajalec obvestiti kupca pred potekom 30 dnevnega roka.);
 • lahko kupec izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim, razen če je izpolnitev nemogoča, ali predstavlja nesorazmerne stroške v primerjavi z drugim zahtevkom, ob upoštevanjem vseh okoliščin.

Ne glede na vse zgoraj zapisano, lahko kupec odstopi od pogodbe in takoj zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

Kupec ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna. Dokazno breme glede tega, ali je neskladnost neznatna, nosi prodajalec.

Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki je posledica neizpolnjevanja objektivnih zahtev za skladnost, če je prodajalec kupca ob sklenitvi prodajne pogodbe posebej obvestil, da posamezna lastnost blaga odstopa od objektivnih zahtev za skladnost, ter je kupec ob sklenitvi prodajne pogodbe izrecno in ločeno sprejel to odstopanje.

Napačni ali poškodovani izdelki/embalaža

NAPAČNI izdelki

Če so izdelki, ki jih je kupec prejel napačni, naj kupec to sporoči na elektronski naslov info@myunikat.si in jih pošlje nazaj prodajalcu. Ko prodajalec prejme vrnjeno pošiljko, mu brezplačno pošlje pravilni artikel, v primeru, da ga nima, potem kupcu vrne kupnino. V tem primeru prodajalec kupcu krije tudi stroške poštnine za vračilo napačno poslanih izdelkov.

POŠKODOVANI izdelki/embalaža

Kaj pomeni POŠKODOVAN izdelek?

Za poškodovane izdelke oz. embalažo se šteje naslednje, za katere prodajalec ob upoštevanju omejitev o razbremenitvi odgovornosti ne odgovarja:

 • Za fizične okvare, nastale zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ali naklepnega ravnanja kupca, mehanskih poškodbe in poškodb izdelkov v primeru višje sile ali naravnih nesreč.
 • Za poškodbe, ki so nastale med transportom s strani dostavljavca.

Če so izdelki, ki jih je kupec prejel poškodovani, naj kupec sporoči na elektronski naslov info@myunikat.si in jih pošlje nazaj prodajalcu. Ko prodajalec prejme vrnjeno pošiljko, jo najprej pregleda. Če prodajalec ugotovi, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica kupčevega nepravilnega ravnanja, mu prodajalec reklamacije ne bo upošteval. Če je reklamacija upravičena, mu prodajalec unikatne izdelke zamenja z drugimi (enakimi) ali kupcu vrne kupnino. V tem primeru prodajalec ne krije stroška vračila poškodovanih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka s strani prodajalca.

V primeru, ko kupec ob dostavi paketa ugotovi poškodbe na zunanji embalaži, mora to takoj reklamirati pri dostavljavcu Pošte Slovenije, brez uveljavljanja pravic iz naslova jamčevanja za stvarne napake. Kupec naj v tem primeru zavrne prevzem pošiljke in o tem obvestiti prodajalca.

Napačno poslane ali poškodovane izdelke naj kupec pošlje v originalni embalaži (v škatlici, v kateri je izdelek prejel) s priporočeno pošiljko na naslov: Myunikat, Tjaša Vodeb s.p., Beblerjev trg 3 , 1000 Ljubljana. > Pošiljk z odkupnino prodajalec NE sprejema.

Priporočeni pošiljki naj kupec priloži še svoje podatke (ime in priimek, naslov) in številko izdanega računa ali številko naročila.

6. IZDELKI NAREJENI PO NAROČILU

Prodajalec želi prisluhniti vsaki svoji stranki posebej, zato je na voljo tudi naročilo unikatnih izdelkov narejenih po naročilu, ki so običajno zaradi posebnih želja in posledično več dela, nekoliko dražji od izdelkov, ki so trenutno na zalogi v spletni trgovini.

POSTOPEK naročila izdelkov po naročilu

 1. > TUKAJ < lahko stranka izpolni svoje podatke za povpraševanje ali prodajalcu pošlje sporočilo na narocila@myunikat.si. Če ima stranka še več dodatnih vprašanj, lahko prodajalca tudi pokliče.
 2. Na e-mail stranke bo prodajalec odgovoril v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 24 ur.
 3. Pri unikatnih izdelkih narejenih po naročilu, se stranka in prodajalec dogovorita kakšne so njene osebne želje glede barve, oblike, dolžine, velikosti …
 4. Ko je dogovor med stranko in prodajalcem sklenjen in potrjen, bo prodajalec stranki poslal predračun z vključenimi stroški pošiljanja (če se stranka odloči za pošiljanje po pošti), ta ga mora v roku treh (3) delovnih dni plačati.
 5. Ko je nakazilo vidno na računu prodajalca, bo ta začel z izdelavo nakita. Nakit bo izdelan najkasneje v sedmih (7) delovnih dneh od prejema plačila, razen če se stranka in prodajalec ne dogovorita drugače.
 6. Dokončane izdelke bo prodajalec poslikal in stranki po e-mailu poslal slike, pri katerih lahko pride do manjšega odstopanja pri barvah, zaradi svetlobe pri slikanju in obdelave slik.
 7. Ko stranka izdelane izdelke po naročilu potrdi, jih lahko prevzame oz. bo paket z njenimi unikatnimi izdelki in računom, poslan s priporočeno pošiljko Pošte Slovenije.
 8. POMEMBNO! Pri unikatnih izdelkih, ki so izdelani po naročilu in so prilagojeni strankinim osebnim željam, odstop od pogodbe ni mogoč. Prav tako na unikatne izdelke po naročilu NE veljajo nobeni popusti in znižanja.

7. DARILNI BONI

Kupec lahko v spletni trgovini naroči tudi DARILNE BONE v vrednosti 10€, 20€, 30€, 40€ in imajo veljavnost 1 leto od nakupa. Predčasno prenehajo veljati le v primeru, da prodajalec zaključi z dejavnostjo in jo izbriše iz Ajpesa. Uveljaviti jih je možno izključno v spletni trgovini in ne na kakšnem izmed sejmov. Darilni boni so oštevilčeni z unikatno kodo in jih je možno prenašati na različne osebe.

Darilne bone lahko kupec uporabi tudi za izdelke po naročilu, ni pa jih možno zamenjati za denarna izplačila. Tako za nakupe, ki so nižji od zneska na darilnem bonu, prodajalec ne vrača denarja, ampak pripravi novo kodo za razliko, ki še ni bila uporabljena. Pri nakupih, kjer je znesek naročila višji od zneska na darilnem bonu, se razlika doplača.

8. POPUSTI, NAGRADNE IGRE in OSTALE UGODNOSTI

Popusti – V spletni trgovini, v kategoriji Razprodaja, potekajo različni popusti skozi celo leto. Znižane cene unikatnih izdelkov so jasno navedene ob izdelku, označena je tudi najnižja cena zadnjih 30 dni.

Vrednostni boni – Kupec občasno prejme po e-mailu, v nagradnih igrah ali na Facebook-u vrednostni bon v obliki darilnega bona, ki je v določeni vrednosti in ga lahko uporabi nad določeno vsoto, ki je zapisana poleg vrednosti bona. Izkoristi se ga tako, da v košarici, v okence »Koda kupona« vnese prejeto kodo in stisne na gumb »Unovči kupon«. Pod podatki o naročilu se tako prikaže znesek popusta.

 • Vrednostni boni v obliki darilnega bona veljajo samo v točno določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače.
 • Uporabijo se lahko na izdelke, ki so v tistem trenutku na zalogi, ni pa jih možno uveljavljati na izdelke po naročilu in nakupe darilnih bonov.
 • Kode ugodnosti med seboj niso združljive, tako lahko kupec ob vsakem nakupu uporabi samo eno kodo.
 • Vrednostnih bonov v obliki darilnega bona ni možno zamenjati za denarna izplačila.
 • V kolikor kupec kupi unikatne izdelke pred popusti ali prejetim vrednostnim bonom, ni upravičen do dodatnih ugodnosti ali popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Koda za popust – kupon za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini. Aktivno kodo kupec najde na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu spletne trgovine ali v drugih medijih (vključno z oglasi na družabnih omrežjih). Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc, do popustov v odstotkih, popustov v fiksnih zneskih, popustov na določene artikle, popustov na določene kategorije izdelkov, popuste na celotno košarico, brezplačne poštnine ali različne kombinacije prej naštetih ugodnosti.

 • Koda za popust je časovno omejena.
 • Kode za popust se ne seštevajo in ne veljajo za izdelke v akciji, razen v kolikor je izrecno navedeno drugače.
 • Akcijskih kuponov oziroma kod za popust ni mogoče uporabiti pri nakupu darilnih bonov.
 • Kaj vse je izključeno iz akcijske ponudbe bo prodajalec ob vsakokratni ponudbi ustrezno in vidno označil.
 • Kode za popust ni možno menjati za gotovino.
 • Popusti in kuponi se med seboj praviloma ne seštevajo, razen v primeru, ko je izrecno navedeno drugače.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil izkoriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačani znesek.

Nagradne igre – Na družabnem omrežju Facebook ali Instagram, prodajalec občasno priredi tudi kakšno nagradno igro, namenjeno vsem svojim oboževalcem.

 • Nagradne igre potekajo v točno določenih obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi.
 • Nagrade so lahko različni izdelki, vrednostni boni za popuste ali paketki presenečenja, ki jih organizator izbira sam.
 • Na izbiro nagrade udeleženci nagradne igre ali nagrajenci ne morejo vplivati, razen če je s strani organizatorja navedeno drugače.
 • V nagradni igri lahko sodelujejo vsi oboževalci Myunikat na različnih družbenih omrežjih, ki izpolnjujejo pogoje nagradne igre in so starejši od 15 let.
 • Nagradne igre imajo lahko različna pravila in pogoje sodelovanja, zato je treba upoštevati napisana pravila o sodelovanju.
 • S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja.
 • Prevzem nagrade – Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Izžrebanec po navodilih organizatorja sporoči svoj naslov, na katerega mu priporočeno pošlje nagrado. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 7 dni si organizator pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati.

9. OBVEŠČANJE in E-NOVICE

S prijavo na e-novice se uporabnik strinja, da bo enkrat do dvakrat tedensko prejemal e-novice od prodajalca (te lahko vsebujejo povezave do blog zapisov, koristen nasvet iz sveta mode, različne novosti v ponudbi ali promocijske akcije). Prodajalec se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

10. AVTORSKE PRAVICE

Spletna stran in vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani ter v spletni trgovini (vključno z logotipom, slikami, besedilom, opisi izdelkov, objavami na blogu, splošnimi pogoji, politiko zasebnosti,…) so last in avtorsko delo podjetja Myunikat, Tjaša Vodeb s.p. (razen tistih, kjer je naveden drugačen vir) in so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP), zato jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

11. VARNOST in VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vsi osebni podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in se bodo uporabljali izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov, ponudb, informativnega gradiva, e-novic) in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem. Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je kupec navedel pri registraciji v spletno trgovino, prodajalec na odgovarja.

Prodajalec bo za nedoločen čas hranil naslednje podatke registriranih članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije. Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino. Vsi osebni podatki ne bodo predani ali posredovani tretji osebi.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj.

12. MNENJA in PRIPOROČILA

Mnenja in priporočila, izražena preko FB strani – Myunikat – nakit in modni dodatki ali Instagrama – Myunikat je možno uporabiti tudi na spletni strani www.myunikat.si, z namenom pridobivanja novih uporabnikov na podlagi izkušenj tistih, ki ste se s prodajalcem že srečali.

V upanju in želji, da bi vas bilo čim več, je na FB strani Myunikat –  nakit in modni dodatki omogočamo komentiranje prav vsem uporabnikom. V želji po zadovoljnem in spoštljivem odnosu, prodajalec vsak komentar skrbno pregleda in žaljive, neprimerne in nekoristne izjave lahko tudi odstrani.

Z oddajo komentarja se uporabnik strinja, da ga lahko podjetje Myunikat, Tjaša Vodeb s.p. v celoti ali delno uporabi v spletnih in drugih medijih, v neomejenem časovnem okviru, za namen objave v oglasih ali drugih marketinških promocijah, ki so v poslovnem interesu prodajalca.

13. REŠEVANJE SPOROV in PRITOŽBE

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se bo trudil vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov).

V primeru, da ima uporabnik (kupec) spletne trgovine/spletne strani pripombo ali pritožbo na spletno trgovino, način komuniciranja ali poslovanja, se pritožba lahko odda prek e-poštnega naslova info@myunikat.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec bo v petih (5) delovnih dneh po prejemu pritožbe kupcu potrdil, da je prejel pritožbo in ga vseskozi obveščal o poteku postopka reševanja pritožbe.

Prodajalec si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor dogovor ne bo mogoč, je za spore pristojno stvarno sodišče v Ljubljani.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Myunikat, Tjaša Vodeb s.p., ki kot prodajalec unikatnih izdelkov omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

14. POMOČ in INFORMACIJE

Za vse dodatne informacije in vprašanja vam je prodajalec na voljo od ponedeljka do petka, med 10. in 16. uro, na telefonsko številko 051 258 409. Kadarkoli mu lahko pošljete e-mail na info@myunikat.si in odgovoril vam bom v najkrajšem možnem času.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 03. junija 2017 do preklica.

Splošni pogoji poslovanja so posodobljeni glede na spremembe v zakonih in spremembe v poslovanju spletne trgovine.

Zadnja posodobitev Splošnih pogojev poslovanja: februar 2024