Ustvarjanje skozi čas

Bodi to kar si in VEDNO sledi zgolj in samo SEBI!

…v nekem trenutku sem se začutila, da sem preprosto UNIKAT, ter da ima življenje zame pripravljeno nekaj več, zato sem se odločila, da si želim stati za tem kar sem, predvsem pa biti drugačna od drugih. Želela sem si, da grem po svoji unikatni poti, da imam nekaj zgolj in samo JAZ. Ampak kako priti do uresničitve takrat te nenavadne in hkrati zelo velike želje?

Takole…

…začelo se je konec mojega 2. letnika, na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo. Na koledarju je takrat pisal junij 2005 in ta moja nenavadna želja je bila že tako zelo velika, da je padla odločitev, da se poskusim v ustvarjanju in sama sebi izdelam svoj prvi unikatni kompletek – verižico in uhane.

Kot najstnici se mi takrat sploh ni sanjalo, da je bila prav ta odločitev “usodna” in je pomenila prvi korak na dolgi poti do mojih sanj. V prvem letu sem si sicer izdelala še kakšna dva unikatna kompletka, saj je bila tudi ponudba perlic takrat še zelo majhna.

Leta 2006 pa se je moja zbirka unikatnih izdelkov večala in večala, tako sem vsak dan bolj ponosno hodila naokoli z vsakim izmed njih. Kmalu so to opazili tudi najbližji in tako sem tudi zanje izdelala nekaj unikatnih kosov nakita.

Nato je minilo še eno leto, ko sem pred svetom “skrivala” svoj hobi, a leta 2007 mi je bilo dovolj, tako sem z največjim veseljem svoje izdelke predstavila tudi drugim. A pred tem korakom je bila zelo pomembna tudi odločitev o izbiri imena. Bilo je ogromno idej, preigravanja s črkami, a na koncu je padla odločitev in “rodil” se je moj Myunikat, kateri je vedno večji in hkrati zelo pomemben del mene še danes.

Sledilo je nekaj letno ustvarjanje iz kupljenih perlic in kamnov, nato so se jim pridružili še unikatni kosi Fimo bunkic od prijateljice Urše. A to edinstveno in posebno poglavje je trajalo samo do konca leta 2012, nato pa se je zgodil največji in hkrati najbolj pomemben preobrat na moji ustvarjalni poti…

… neskončno HVALEŽNA za prelomno leto 2013…

Skozi celoten študij Arhitekture je v meni tlela tiha želja o samostojnem ustvarjanju iz Fimo mase, a me je ta kljub mnogim poskusom vedno znova razočarala in bila nato spet za nekaj mesecev odrinjena v kot omare. Ker pa želja v meni kar ni in ni nehala tleti, sem se v zadnjem letniku faksa odločila, da obiščem svojo prvo delavnico in tam pridobim vsaj nekaj osnovnega znanja.

Ampak ker ena pač ni nobena, sem se odločila iti še na drugo, pa tretjo, pa četrto,… in vse do danes (julij 2019) sem se udeležila že 39. delavnic izdelovanja izdelkov iz Fimo mase (več >> tukaj <<) Med njimi je tudi nekaj takih, ko sem svoje znanje nabirala pri svetovno znanih zvezdah iz sveta Polymer Clay-a (Eva Haskova, Bettina Welker, Nikolina Otržan, Natalia Garcia, Daniel Torres, Iris Mishly, Maggie Maggio, Sylvie Peraud, Anna Rudaya).

Na to sem ZELO, ZELO ponosna, saj so mi prav vsi dali OGROMNO znanja, ki ga sedaj na svoj in unikaten način prenašam v svoje izdelke, kajti želim, da so drugačni, unikatni in predvsem zelo kvalitetni.

Z vsem pridobljenim znanjem, pa se je zgodila tudi moja največja ustvarjalna prelomnica  – več v zapisu in galeriji >> TUKAJ <<

Od leta 2013 in vse do danes je moj napredek res OGROMEN, razlika v izdelkih in detajlih (ki so duša in srce mojega nakita) je tako velika, da me je včasih kar malo sram, ko vidim kakšnega od tistih mojih prvih izdelanih. Čeprav vem in se hkrati tudi zelo dobro zavedam, sem v tistem trenutku, ko sem ga izdelala, dala od sebe vse svoje znanje, pa mi je to tudi zelo pomemben opomnik, kako zelo uspešna in produktivna je moja pot.

Ogromno pa mi pomeni tudi to, da so moji unikatni izdelki danes, kljub stalni uporabi, še vedno skoraj taki kot takrat, ko so bili izdelani. To mi daje še dodatno potrditev, da so bili že od samega začetka izdelani izjemno kvalitetno. K temu stremim še danes in kot vedno, od sebe ne dam ničesar, kar ne bi bilo popolno, ter najboljše zate – preprosto zato, ker si to tudi zaslužiš!

V nadaljevanju si naprej poglej Galerijo skozi moje edinstveno in unikatno potovanje od perlic pa vse do Fimo mase…

Unikatne verižice Myunikat iz leta 2007

Moje prvo zanimanje za unikatni nakit in ustvarjanje le tega sega v leto 2005, ki pa se je uradno začelo šele v letu 2007. Že takrat sem bila zelo navdušena nad tem, da si lahko končno sama izdelam unikatni in edinstven nakit, nakit ki ga ne bo imela nobena druga.

« of 4 »

Unikatne verižice Myunikat iz leta 2008

Moja prva leta ustvarjanja unikatnega nakita so bila tako v znamenju kupljenih perlic in različnih kamnov…

« of 12 »

Unikatne verižice Myunikat iz leta 2009

Nato je prišlo 2009, ki je bilo moje prvo prelomno leto, saj sem spoznala prijateljico Uršo, katera je zase iz Fimo mase že izdelovala različne kose unikatnega nakita. Ker pa sem želela, da je drugačen tudi moj nakit, sva se odločili za skupno sodelovanje, da mi po mojih željah izdela in proda njene unikatne bunkice. Tako so izpod mojih prstov začele nastajati popolnoma nove, predvsem pa drugačne verižice.

« of 32 »

Unikatne verižice Myunikat iz leta 2010

« of 22 »

Unikatne verižice Myunikat iz leta 2011

« of 9 »

Unikatne verižice Myunikat iz leta 2012

Leta 2012, sem zaradi kupa obveznosti na faksu malo manj ustvarjala unikaten nakit, sem pa vmes vseeno odkrila še eno mojo VELIKO ljubezen – ustvarjanje s čopičem in risanje akrilnih slik. Galerijo mojih izdelkov najdeš >> tukaj <<

Konec leta, ko sem po nekaj letih ponovno postavila sebe na prvo mesto, pa se je zgodila nova in zame trenutno največja prelomnica pri mojem ustvarjanju. Obiskala sem prvo delavnico iz Fimo mase, katera me je popolnoma prevzela in tako se je začela se moja unikatna pot izdelave nakita iz Fimo mase. Več  >> tukaj <<

« of 3 »

Ročno izdelane in unikatne verižice od tistega prelomnega leta 2013 najdeš >> TUKAJ <<