Jaz, unikatna Tjaša

»Ni pomembno kam piha veter. Pomembno je kako odpreš svoja jadra in pluješ po odprtem morju.« To je prava SVOBODA, po izražanju same sebe. Če jo potrebuješ tudi ti, si na pravem mestu, saj sva si zelo podobni, kot sestri dvojčici.

Moje ime je Tjaša Vodeb in ustvarila sem blagovno znamko za unikatni nakit Myunikat, ker svetu želim ponuditi nekaj več. Želim si, da skupaj z unikatnim nakitom začutiš posebno energijo, svobodo in še bolj zasiješ, na delovnem mestu, ob vsakodnevnih opravkih ali svečanih dogodkih.

Vsi moji unikatni izdelki so izdelani ročno iz Polimerne gline (>> Fimo mase) in so namenjeni TEBI, ki želiš imeti edinstven nakit, kot ga nima nobena druga.

Tebi, ki si DRUGAČNA, POSEBNA in UNIKATNA!
Tebi, ki si velika ljubiteljica SVOBODE, ki je odgovorna za svojo SREČO.
Ljubiš SEBE in drugim daješ LJUBEZEN, ter si 100% prepričana v svoj USPEH!

Z unikatnim nakitom, ter s pravilno izbrano kombinacijo oblačil, si želiš vedno znova pritegniti pozornost in uspeva TI! Bravo, čestitam!

A skupaj, z vsakim kosom unikatnim nakita, pa prejmeš VELIKO več kot samo izdelek. Zraven ti podarim še majhen košček mojega srca, delček moje duše in mojega življenja. Z njimi dobiš tudi sto in sto ur mojega eksperimentiranja, izobraževanja, poizkušanja in včasih tudi razočaranja. Dobiš moje dneve, tedne in mesece frustracij, ter momente čiste sreče in zadovoljstva. A vse to, samo zato, ker svoje delo in poslanstvo obožujem iz dna srca, ter tako z največjim veseljem svojo SREČO delim tudi s TABO!

Styling tedna

A ker veš, da v življenju nobena ovira ni nepremagljiva in si za zastavljene cilje pripravljena potrpežljivo delati, tako kot jaz, si sedaj tukaj. Tukaj si, ker si drugačna in unikatna in se tega tudi zavedaš. In tukaj si, ker te zanima kdo je tvoja sestra dvojčica…

… in prepričana sem, da do danes še nisi vedela in izvedela vsega o meni, a vse TO SEM JAZ!

 • Svoje otroštvo in najstniška leta sem skupaj s starši, mlajšo sestro in bratom preživela na vasi, v Brezovici pri Borovnici, kjer je bilo okoli hiše ogromno, ogromno narave – oboževala in občudovala sem jo in jo še vedno!

  Tjasa_1 leto

 • Sedaj me je pot zanesla v Ljubljano, tako da zadnjih nekaj let živim v »betonu«, a sem vseeno našla pozitivne lastnosti mesta, tako da (zaenkrat) nimam več težav (O, ja… sem jih pa na začetku imela ZELO veliko, ker razlika med hišo in naravo, ter blokom in betonom je OGROMNA, ampak človek se navadi VSE!)
 • Že kot otrok sem bila nekaj posebnega, saj so me zanimale drugačne stvari kot večino mojih vrstnikov in vrstnic. Vedno sem raziskovala stvari, ki so bile drugačne, ki so bile kot skok v mrzlo morje – tiste, ko nikoli nisem vedela kaj bo in kakšen bo končen rezultat, ampak sem samo sledila poti, ki mi je bila namenjena. (In danes sem sama sebi zelo hvaležna!)
 • Moja želja po izobraževanju v grafičnem oblikovanju in arhitekturi je bila zelo velika, a sem med študijem in po njem spoznala, da ni pomembno kam piha veter. Pomembno je kako odprem svoja jadra in plujem po odprtem morju. Tako sem odkrila, da potrebujem veliko svobode pri ustvarjanju in kreiranju, ter da je pravzaprav med arhitekturo in oblikovanjem nakita ogromno vzporednic (ideja, skica, koncept, izvedba,…), razlika je samo v detajlih, ki jih obožujem in jih sedaj projiciram v nakit in grafično oblikovanje. Enkrat, nekoč pa tudi v interjer, mogoče ravno pri tebi!
 • Čeprav sem pridna, delavna in vse naredim v roku (tako je bilo tudi vseh mojih 5 let študija na Arhitekturi), pa se mi je zaustavilo (edino) pri pisanju magistrske naloge, saj me je ljubezen do projekta Myunikat odpeljala drugam in je sedaj ves moj čas namenjen temu. Kot pravijo – vse se zgodi z razlogom – ja tudi to! Ampak vseeno je zaključek na moji TO DO listi, tako da bo v kratkem tudi to.
 • In posledično zaradi študija in OGROMNO, OGROMNO obveznosti, sem ostala tista nočna ptica, ki zjutraj komaj gledam in nekaj časa sploh ne vem zase. Ampak, ko pa pride večer in noč, pa ideje kar bruhajo iz mene, tako da delo tam do pol petih zjutraj ni nič nenavadnega, pravzaprav mi je to že skoraj normalno in vsakdanje.
 • Po kakšnem slabšem dnevu in ko začutim, da je nekaj dobro zame, ko se gre za različna izobraževanja, za mojo osebno rast, je investicija v to vedno na prvem mestu. Dobro ali slabo. Kakor za koga. Zame je to FANTASTIČNO in vedno VREDNO!
 • Z veseljem se udeležujem tudi dogodkov, ki so povezani z mojo osebno rastjo, poslom in kjer lahko spoznavam uspešne in pozitivne ljudi – družba le teh mi je najbolj pomembna, saj lahko z njimi rastem tudi sama. Zelo pomembno mi je, da se družim z ljudmi, ki me razumejo, ki me podpirajo in ki mi dajo moč, ko jo meni zmanjka. (Ja, tudi jaz sem samo človek in tudi meni se vse živo dogaja.)
 • A ker sem introvert, imam raje mir in samoto, kot pa bučne zabave. Čeprav se jih občasno tudi udeležim, pa jih imam kar hitro dovolj. Sem tista, ki ima raje umirjen pogovor v dvoje, čas zase, za svoje hobije in za svoje užitke. In brez slabe vesti, tako jaz živim polno in srečno življenje.
 • Sem preprosta, vedno iskrena in poštena, včasih mogoče celo preveč in tisti, ki niso pripravljeni sprejeti resnice, se me ustrašijo, pa čeprav, NIKOLI nikomur ne želim nič žalega ali hudega. Povem samo svoje iskreno mnenje in vsem želim le naj, najboljše.
 • Sem tudi mirna in bolj tiha, čustvena, zelo, zelo vztrajna, natančna, unikatna in drugačna, a tista, ki neskončno obožuje svobodo in ustvarjanje. Svoje dneve si tako sestavljam iz cele palete barv, zato so vedno pisani, raznoliki in polni novih dogodivščin.
 • A tudi če pride težava ali padec, vedno poiščem rešitev in pot kako naprej. Tako v življenju NIKOLI ne krivim druge, saj sem jaz tista, ki moram to rešiti in se iz tega nekaj naučiti.
 • V življenju se mi tako nobena ovira ne zdi nepremagljiva, zato sem za zastavljene cilje pripravljena potrpežljivo delati. Vztrajno sprejemam tudi izzive vseh vrst, saj rada plezam vse višje in višje. In ko že vsi obupajo, jaz poizkusim samo še enkrat!
 • Poleg ustvarjanja pa sem v zadnjem letu ugotovila, da imam še eno STRAST pisanje bloga in z njim motiviranje ljudi, ker vsi zmoremo vse, če le tako želimo.
 • Moda in stil oblačenja pa je še nekaj, kar mi pomeni res ogromno, a nisem tista, ki bi sledila modnim smernicam, ampak sledim sebi in svojemu stilu, ki ga obožujem – prav zato se lahko počutim samozavestno – in prav zaradi tega se je rodila želja po ustvarjanju lastnega nakita, ki je skozi leta iz hobija zrastla v posel.
 • Zagotovo ti je tudi že znano, da so moje tri TOP barve, ki me vedno prepričajo in so del mene že kar nekaj let – viola, roza in temno zelena
 • Sem tudi ponosna teta navihanemu Aljažu in Kaji, ter »mamica« mojemu Knutu (mucku)
 • Zelo rada tudi potujem in raziskujem stara arhitekturna mesta, kjer lahko opazujem okolico in tako začutim neko posebno energijo, ki jo ta mesta imajo.

Toliko zaenkrat o meni! Spet je nastal en DOLG zapis, ampak vse TO SEM JAZ! Če pa se spomnim še kakšno pomembno stvar, jo dodam ali pa mi jo ti napiši na mail! Drugače pa vabljena na moj Blog brez zavor, kjer vsak teden objavim novo zgodbo iz mojega življenja.

Bodi unikatno in unikatna!
Velik objem, tvoja Tjaša

Ostali ključi do mojega ustvarjalnega sveta:

~ Myunikat nekoč ~ več tukaj…
~ Myunikat danes ~ več tukaj…
~ Osvojeno unikatno znanje ~ več tukaj…
~ Hvala za TVOJE besede… ~ več tukaj…

In še nekaj več o meni in mojem ustvarjanju:

~ v PRVEM INTERVJU: Nobena ovira se ji ne zdi nepremagljiva ~ 25. junij 2015 ~ več na ~ triumfator.si ~
~ v INTERVJU: Tjašini unikati ~ 01. avgust 2015 ~ več na ~ Oopsi ~