Objavljeno v

Nikoli več ne bo, kot je bilo…

…sedaj bo samo še boljše, lepše in še bolj uspešno. Prihaja MOJ čas za osebni in poslovni preboj.

Zgodilo se je nekaj, o čemer sem sanjala že kot najstnica, nekaj, v kar sem vedno verjela in DOLGA leta vlagala ves svoj čas, vso svojo energijo in vse svoje znanje. Ne, pot do tukaj NI bila lahka. Velikokrat sem se srečala z ogromnimi ovirami, velikokrat sem bila že na robu obupa, ampak ko sem vse skupaj prespala in se sestavila nazaj, sem šla pogumno naprej, k cilju, k zmagi.

Noro, je res minilo že toliko let?
Iskreno, še kar ne morem verjeti, da v teh dneh mineva že 11 let, odkar sem odkrila svojo strast in ljubezen do ustvarjanja nakita (več >> tukaj <<). Čeprav se je vse skupaj začelo kot igra, ki je dodala piko na i mojemu stylingu, pa je skozi leta iz hobija prerasla v posel, ki mi dnevno pošilja nove izzive, tako osebne kot poslovne.

Začetek igre, ki je postala hobi
Ljubezen do lepih in unikatnih stvari se je rodila, zaradi posebnega in osebnega razloga. Želela sem biti drugačna, želela sem imeti nekaj svojega in želela sem imeti nekaj samo jaz, brez da bi me kdo kopiral, a vse to se v paketu na žalost ali na mojo veliko srečo ni dalo dobiti v trgovini. Tako se je začelo moje poslanstvo in raziskovanje, ki je sprva polepšalo moje stylinge, počasi, korak za korakom, pa so si ga želele dopolniti tudi druge. Nato je sledil…

Čas študija in izgubila sem samo sebe
Čeprav mi nikoli ni bilo žal za noben korak, ki sem ga naredila v življenju, pa mi je še danes zelo hudo, da sem tekom študija arhitekture popolnoma izgubila sebe, svoj svet in svojo dušo. Tega se dolgo časa nisem niti zavedala, saj sem za 5 let padla v tempo, ki me je izčrpal do konca in tega si ne želim več.

Po 5-ih letih in ob koncu študija (katerega pika na i še vedno čaka) sem začela odkrivati nov svet, odkrivala sem sebe in kaj si pravzaprav sploh želim početi. Še danes, ko pomislim na črte, na tisoč in en zakon, na vse mogoče omejitve, na milijon korektur, na neprespane noči in dneve, ko po dveh urah spanja nisem vedela zase in sem si samo želela priti varno domov… me zmrazi po telesu. Čeprav sem si kot majhna punčka noro želela postati arhitekt, ki ima svoje podjetje, ki ustvarja in kreira najboljše interjerje, pa so se ob zaključku študija vse sanje sesule v prah (vsaj še za nekaj časa). Preprosto se v tem nisem več našla, z vsem tem nisem več dihala, saj sem potrebovala veliko več svobode in svojega življenja.

Prišlo je leto 2013, ki je bilo prelomno,
saj je moja največja ljubezen prišla zopet do mene. Srečali sva se in se v trenutku zopet zaljubili. Ni se mi sanjalo kaj vse se bo zgodilo, samo sledila sem toku dogajanj, toku izobraževanj (več o njih >> tukaj <<) in uživala, ustvarjala, ter počela to kar me je najbolj veselilo. Tako se je moja ljubezen še povečevala, a hobi je bil le hobi, saj sem takrat kot študentka hodila v službo, tako kot vsi ostali. A sanje in želje o skoku izven okvirjev in postati sam svoj šef so z dneva v dan rasle, a hkrati so jih omejevale prepričanja drugih, ki sem jih vzela za svoj prav.

Dve leti kasneje, je bila želja še večja,
še bolj goreča, a strah, ki je bil v meni, je bil še vedno prevelik, da bi naredila korak naprej. Tako sem vztrajala še eno leto v »službi«, kjer sem prišla do pomembnega spoznanja, da nisem človek, ki bo omejen na tistih 8 ur, ki jih bo preživel v pisarni in delal za sanje drugih, medtem ko bodo moje odrinjene na stran, saj je za njih zmanjkovalo časa in energije. Vseeno, pa sem tistega leta, poleg službe in ogromno različnih izobraževanj, sprejela zelo pomembno odločitev. Odločila sem se, da moj hobi postane posel in da si želim v prihodnje graditi kariero na tem področju.

Nato pa leto 2016 in odhod v svet brez okvirjev,
ki je bila najboljša možna odločitev v mojem življenju, čeprav se je takrat vse skupaj šele začelo. Služba in podjetništvo sta dva popolnoma različna svetova, ki jih ne bi razumela, če ne bi okusila enega in drugega. Na eni strani 8 urni delavnik, omejitve in pravila, ter na drugi strani podjetništvo in svoboda, ki postane moj stil življenja in ko se delavnik po 8-ih urah ne konča, ampak me spremlja povsod, ne glede na dan, čas, uro,… Zelo hitro sem ugotovila, da mi ta način življenja veliko bolj odgovarja, saj si pravila in delavni čas lahko postavljam sama. Na nek način je zelo podobno stilu življenja v času faksa, z razliko, da sedaj v vsem kar počnem zelo uživam in lahko še bolj skačem izven svojih okvirjev.

Vem, da bo leto 2017 izjemo, je bil moj občutek
Ko se je začelo letošnje leto, sem sama pri sebi čutila, da bo zgodilo nekaj posebnega in da prihaja nekaj velikega. Polovica ga je že mimo in zgodilo se je res OGROMNO stvari, tudi tistih največjih, katere sem čutila, da v tem letu prihajajo k meni.

Pravzaprav se je zgodilo zelo na hitro, ko sem se sama pri sebi odločila, da si to res močno želim. Zelo dolgo časa sem bila zelo blizu temu, a danes vem, da je prišel tisti pravi trenutek prav 3. junija, ki bo ostal za vedno zapisan na moji poslovni poti. Nisem ti še zaupala, ker se je dogajalo preveč, ker sem želela najprej svoje misli postaviti na pravo mesto in potem to deliti s svetom. A danes ti skozi svojo pot, ki sem jo morala prehodila do tukaj in ni nastala včeraj, ampak je traja že dolgih 11 let, razkrivam svojo novo zmago. Postala sem sama sebi šef, ustvarila sem sama sebi sanjsko službo v kateri neskončno UŽIVAM in živim svoje otroške sanje.

A tudi to ni vse, saj to odločitev nisem sprejela zato, ker nimam službe, ker ne bi dobila druge službe ali ker pač nekako moram preživeti, če bi gledala samo na te dejavnike, bi zagotovo počela že kaj drugega, kjer bi bila pot do zmage lažja. To odločitev sem sprejela samo zato, ker je bila moja velika želja po tem, da želim dati svetu nekaj več in kmalu še več. In ker je moja VELIKA želja in strast prav ustvarjanje unikatnega nakita, želim z njim dati posebno vrednost tudi tebi. Z njim ne boš dobila samo izdelka, ampak tudi delček mene, delček moje duše in mojega življenja. Vse to si zaslužiš, ker si vredna in ker so v življenju najbolj vredne stvari, ki pridejo prav iz srca in te ti danes poklanjam >> tukaj <<

Bodi unikatno in unikatna.
Tvoja strastna Tjaša