Objavljeno v

Teden poln novih dogodivščin

Preposto obožujem takšne tedne, ko se mi dogaja velikooo stvari, predvsem takih zelooo prijetnih.
Saj veste, da je potrebno v življenju UŽIVATI, slediti sebi in svojim sanjam.

 3P: Pripravljeni na podjetniško pot

V torek, 10. marca 2015, sem se udeležila podjetniškega dogodka “3P: Pripravljeni na podjetniško pot”, ki je potekal v organizaciji KC UL. Z dogodkom spodbujajo nas mlade k raziskovanju podjetniških potencialov, predstavili so nam primere dobrih praks ter podporno okolje, ki je na voljo posameznikom ob vstopu v podjetništvo.

3P_a

3PSpoznavanje na dogodku

 STRIPED PENDANT – delavnica z Evo Haskova

V četrtek 12. marca smo se z Renato in Jasmino, z največjim veseljem odpeljale proti Mariboru, da spoznamo Evo in njena fantastična dela :) in seveda, da se naučimo novih trikov in tehnik :) Kdaj je čas minil nevem, ampak bilo je fantastičnoo :)

Kdo je Eva Haskova?

eva_web-300x300

Oblikovalka nakita Eva Haskova prihaja iz Prage. Po izobrazbi je grafična oblikovalka; umetnost, ročne spretnosti in ustvarjanje pa jo spremljajo že celo življenje. Svojo nadarjenost je preizkusila v različnih tehnikah ustvarjanja, med vsemi pa jo je najbolj pritegnilo ustvarjanje s polimerno glino.

Njeni začetki segajo v leto 2007, kjer se je po začetkih oblikovanja polimerne gline osredotočila na izdelavo nakita. V letu 2009 je začela tudi s poučevanjem in delavnicami na Češkem, 4 leta kasneje pa tudi drugod v svetu. Eva je redna udeleženka največjih prireditev, prav tako pa je svoje znanje delila v knjigah in številnih revijah. Njeno kreativnost so opazili tudi v tujini, saj je prejemnica štipendije IPCA Retreat ZDA. Polimerno glino ljubi zaradi njenih barv in vsestranskosti uporabe. V polimerni glini je Eva našla pravi način kako izraziti svojo kreativnost in jo prikazati ljudem. Veseli jo delo z ljudmi zato rada sodeluje na delavnicah, kjer želi z udeleženci deliti svoje znanje.

2012_pruhovany_privesek_1_ STRIPED PENDANT – delavnica

delavnica_Eva1Moj izdelek s super delavnice

Super vzdušje v Mariboru

Moj končni izdelek

in ko domišljija ne pozna meja :)

Smučanje na Cerknem

In za še boljši zaključek tedna je sledilo še smučanje po sončnem Cerknem. Res je, da so tukaj že pomladne temperature, ampak smučanje je bilo vseeno fantastično :)

20150313_111921

20150313_111555