Objavljeno v

Bodi srečna, točno ta trenutek ZDAJ!

Bodi srečna, točno ta trenutek ZDAJ!Draga moja!

Vsak dan lahko letiš, živiš, uživaš, a pride tudi trenutek, ko se ti zamajejo tla pod nogami in kot kup nesreče pristaneš na trdnih tleh. Priznam, boli, MOČNO boli, ampak vem zakaj in neskončno sem hvaležna za to. Hvaležna sem za trenutek, ko sem se zavedala, da mojih težav ne more rešiti nihče, ne moj partner, ne moji starši, ne kdo drug, rešim jih lahko samo SAMA.

Osebna in duhovna rast
O osebni in duhovni rasti sem prebrala kar nekaj knjig, iskala odgovore in jih veliko tudi našla, a vseeno, me je vedno znova bolelo in prizadelo isto. Trudila sem se biti močna in ne ranljiva, oz. sem mojo ranljivost dolgo časa skrivala za štirimi stenami, kjer sem vedno lahko našla tudi tisoč in en izgovor, da sem se tej bolečini spretno izognila. Vse to, pa samo zato, ker nisem znala sama sebe imeti dovolj rada.

So vzponi in padci
Tekom letošnjega leta se mi zgodilo res veliko. Bilo je ogromno vzponov in še več zelo bolečih padcev, a skozi njih sem vsakič znova, sama sebi dokazovala, da si kljub vsem bolečim oviram, zelo močno želim hoditi po svoji poti. Od prvega trenutka sem 100% verjela vase in vedela, da mi z mojo vztrajnostjo to lahko uspe.

Veliki koraki do sreče
Poleti, ko je bila večina z mislimi na morju ali na počitnicah, pa sem jaz imela vsega dovolj in se odločila za (vsaj zame) kar nekaj velikih korakov, to pa so trije izmed njih:
– investicija v znanje in izobraževanje > Poletna šola pisanja z Lenjo
– v moje življenje pripeljati obilje in biti srečna > 30 dnevni tečaj Obilja z Jernejo Krapše
– ter dogodek Obilje zdaj, s Poslovno Boginjo dr. Špelco Morojna, na Bledu

Odločitev, da poslušam svoje srce in svoj notranji glas se je že sedaj izkazala za izjemno. Prvi rezultati tako že prihajajo. S pomočjo teh treh korakov sem našla svojo šibko točko in odstranila mojo največjo blokado, ki sem si jo z vzorci iz preteklosti postavila sama.

Odločitev sprejmeš vsak trenutek
Vsi smo vsakodnevno postavljeni pred odločitve, velike in izjemno pomembne, kot tudi tiste povsem vsakdanje. Odločitev je tudi to, kaj boš oblekla ali kaj boš jedla, a s tem verjetno nimaš težav. Težave  se pojavijo, ko je potrebno sprejeti veliko, ter pomembno odločitev, ko se zavedaš, da ti lahko spremeni življenje in ko so lahko posledice pozitivne ali negativne.

Pomembna je energija
Čeprav velikokrat slišim, da bi morala biti bolj »ziheraš« in da bi morala iti samo v tista sodelovanja, kjer imam zagotovljen uspeh. Pa se pri tem vedno znova vprašam: »Je to sploh res in možno?« Mislim da ne, zato tudi moj pogled na svet in vse moje odločitve, izhajajo iz mene in občutkov, ki jih ob tem doživljam, ko si predstavljam in vizualiziram najbolj sanjsko pot. Ja, potrebno si je upati tvegati, premagati strah in iti na pot, ki ti ta trenutek ni niti malo znana. Edino, kar pa mi je izjemno pomembno, je energija tistega s katerim sodelujem, če je ni, tudi sodelovanja ni. Zato sem še toliko bolj vesela in srečna, da lahko svoje poslovne partnerje izbiram sama.

Uspe ti lahko vse, če si to res močno želiš
Tudi, če kdaj loviš zadnje minute ti lahko uspe, ampak moraš si res močno, močno želeti in dvigniti svojo rit. Sama sem se kar nekaj časa odločala, bi ali ne bi, bi ali ne bi,… Bil je trenutek, ko sem bila prepričana, da si to želim, nato je prišel strah in dvom ali si to sploh lahko privoščim. Ampak, želja in moj notranji glas je bil tako močan, da sem šla pošteno iz svoje cone udobja samo zato, ker sem čutila, da to moram narediti ZASE! Bila je izjemno pomembna odločitev, ampak danes sem hvaležna sebi, saj se mi je ravno zaradi tega, v življenju spremenilo vse. In tako bo sedaj z vsakim novim dnem, moj diamant bolj sijal in pomagal tudi tebi do lepšega in boljšega življenja.

Želiš si srečo, ki jo že imaš, pa tega niti ne veš
Poletna šola pisanja z Lenjo mi je že sedaj dala ogromno znanja, tistega pravega, ki mi odpira vrata v svet in tistega, ki bi ga potreboval prav vsak od nas, če bi želel delati HUMAN 2 HUMAN! Poleg znanja pa sem spoznala tudi ogromno izjemnih oseb, ena izmed njih je tudi Jerneja Krapše, ki je z mesecem avgustom začela online 30 dnevni tečaj za Obilje. V trenutku sem začutila, da moram biti zraven, saj sem si tudi jaz želela biti končno srečna in uspelo mi je! Vseh 30 dni sem vztrajala, sledila in sebe postavila na prvo mesto, samo zato, da bi bila srečna. In kaj sem ugotovila? Da sem že bila zelo, zelo srečna, saj imam že popolnoma vse, kar potrebujem. Tega se nisem zavedala, saj sem vedno iskala tiste malenkosti, ki so me spravljale v slabo voljo in to samo zato, ker mi tega do sedaj, na tak način, ni še nihče pokazal ali povedal.

Utišaj notranjega kritika
Skozi ta tečaj sem bila prepričana, da vem že vse, da sem rešila vse svoje težave in da grem lahko naprej. Nato pa mi je pot prekrižal še tečaj Bodi obilje na Bledu, kjer je imela dr. Špelca Morojna 4-dnevni transformativni dogodek in intenzivno delo z nami. Sprva se mi je vse upiralo, saj je moj notranji kritik je ponovno dobil glas, ker ni vedel kaj me tam čaka. A bila sem dovolj močna, da sem ga utišala in tako premagala samo sebe, vse tiste čudne in nenavadne občutke, ter strah, ki je bil tudi prisoten. Poslušala sem svoje srce, ki mi je reklo: »Tjaša pojdi, moraš biti tam, to ti je bilo z razlogom poslano na tvojo pot!«  Sledila sem temu glasu, pa čeprav sem se močno borila sama s sabo.

V četrtek 25. avgusta, sem se tako na Bledu pridružila še 100 drugim izjemnim puncam in fantom, ki smo bili tam s podobnim namenom. Kaj vse se je tam dogajalo in kaj sem doživljala v sebi, pa v prihodnjih dneh v novem zapisu!

Tvoja unikatna Tjaša