Objavljeno v

Si unikat ali slediš ostalim?

Si tudi ti ena izmed tistih, ki je rada unikatna in se lepo obleče, doma pa imaš polno omaro oblačil in si vedno mnenja, da nimaš nič za obleči? Prav to se meni dogaja zelo pogosto, predvsem takrat, ko grem na kakšen dogodek in ugotovim, da ni mi nič dovolj dobro. Na koncu le pridem do spoznanja, da temu ni tako in da je v moji omari pravi zaklad. V eni izmed prihodnjih objav, ti ga tudi razkrijem.

Moj modni slog
Odkar se spomnim, sem bila vedno zelo navdušena nad drugačnim stilom oblačenja, nikoli se nisem veliko ozirala na trenutno modo in ostale, ampak mi je bilo vedno najbolj pomembno to, da sem se v oblačilih počutila prijetno in samozavestno. Zato vedno poskušam eno oblačilo ali modni dodatek uporabiti na tisoč in en način, saj tako vedno nastane nekaj novega in malo odbitega. In kar mi je pri vsem tem najboljše, je super občutek, ko z novimi oblačili kombiniram nek star kos, ki že dolgo časa sameva v omari. Občasno (nekajkrat na leto) pregledam vsa moja oblačila in odstranim tista za katera vem, da jih ne bom nikoli več oblekla. Hkrati pa odkrijem kakšno, ki bi v trenutku spet priraste k srcu.  Prav zaradi mojega zanimanja za modo in drugačnega stila oblačenja, je 10 let nazaj nastala ideja o mojem lastnem nakitu, saj sem si vedno želela biti v stilu od glave do pet in biti drugačna od ostalih. In prav to sem jaz – unikatna Tjaša.

Modne smernice
Zadnje obdobje veliko listam različne modne revije, spremljam različne modne bloge in večinoma je govor samo o trenutni modi, zelo malo pa je govora, da lahko svoj modni slog ustvarimo tudi brez tega in da se moramo v oblačilih počutiti prijetno.

Ko najdemo sebe in svoj stil, nam ni potrebno vsako leto zamenjati celotne kolekcije oblačil samo zato, ker je v modi nekaj drugega, nekaj novega. Kupimo lahko samo kakšen kos in ga kombiniramo s tistimi oblačili, ki jih že imamo v svoji omari. Pri nakupu novega kosa vedno pomislimo na kaj vse ga lahko kombiniramo in predvsem za kam ga bom imeli. Najslabše se obnesejo (vsaj pri meni) nakupi na razprodajah, saj tam vidimo vse mogoče in ker je znižano, si rečemo: »Uau, super, zagotovo nam bo enkrat prišlo prav.« Iz mojih izkušenj, temu ni ravno tako, saj ponavadi potem tega skoraj nikoli ne oblečem.  Zato sedaj kupujem nova oblačila na način, da kar mi je takoj všeč in kar vem kako bom lahko kombinirala z ostalimi kosi, to kupim takoj. Nekaj kar mi je všeč in ne vem kako bi kombinirala, si ponavadi vzamem kakšen dan za premislek in če mi ostane v mislih, ter premlevam kako vse bi ga kombinirala, potem ga grem iskat. Če pa nanj pozabim že po eni uri, potem vem da to ni zame. Na tak način sem se ubranila vsem nepotrebnim nakupom in skladiščenju cunj v moji omari. Tako je omara zadihala in so v njej samo kosi, katere nosim z veseljem.

In kaj pravzaprav CILJ moje nove modne zgodbe?  
Vsak teden ti bom pokazala en moj styling in o njem napisala kaj več. Želim, da spoznaš, da imaš večno stvari, da se počutiš tudi ti kot ZVEZDA, že v svoji omari. Mogoče ti manjka samo ena pika na i ali kakšen nasvet, ideja, da se tega začneš zavedati, da si lahko tudi ti unikat in da ne potrebuješ slediti ostalim. V tvojem življenju si pomembna TI in to kako se počutiš v svojih oblačilih se bo čutilo daleč navzven, saj boš enostavno zažarela. In nikoli se ne obremenjuj s tem, kako lepo so oblečene vse zvezdnice in kaj vse imajo, vedno bodi samo TI, ker si že sedaj unikat.