Objavljeno v

Vzornica: Eva Haskova

Eva Haskova je tuja umetnica izdelovanja unikatnega nakita, njeni izdelki me vedno znova impresionirajo. Najbolj sem ponosna na to, da sem jo marca imela možnost spoznati tudi osebno na delavnici v Mariboru. Spoznala in naučila sem se eno izmed njenih tehnik, ki jo sedaj uporabljam v svojih izdelkih na svoj, unikaten in drugačen način.

Kdo je Eva Haskova?

Eva

Oblikovalka nakita Eva Haskova prihaja iz Prage. Po izobrazbi je grafična oblikovalka; umetnost, ročne spretnosti in ustvarjanje pa jo spremljajo že celo življenje. Svojo nadarjenost je preizkusila v različnih tehnikah ustvarjanja, med vsemi pa jo je najbolj pritegnilo ustvarjanje s polimerno glino.

Njeni začetki segajo v leto 2007, kjer se je po začetkih oblikovanja polimerne gline osredotočila na izdelavo nakita. V letu 2009 je začela tudi s poučevanjem in delavnicami na Češkem, 4 leta kasneje pa tudi drugod v svetu. Eva je redna udeleženka največjih prireditev, prav tako pa je svoje znanje delila v knjigah in številnih revijah. Njeno kreativnost so opazili tudi v tujini, saj je prejemnica štipendije IPCA Retreat ZDA. Polimerno glino ljubi zaradi njenih barv in vsestranskosti uporabe. V polimerni glini je Eva našla pravi način kako izraziti svojo kreativnost in jo prikazati ljudem. Veseli jo delo z ljudmi zato rada sodeluje na delavnicah, kjer želi z udeleženci deliti svoje znanje.

Več njenega ustvarjanja in nakita lahko vidiš tukaj.

2012_pruhovany_privesek_1_

16510459849_89fba1d17a

56c1bb769f052218f103a785ba88f1d9