Objavljeno v

5 korakov do čistega nakita

kako-očistiti-unikatni-nakit-myunikat

Vem, da je to zgolj ena malenkost, ampak verjetno se tudi tebi dogajajo podobni pripetljaji kot meni, zato imam zate en zelo koristen nasvet, sploh če si že oz. še boš uporabnica mojega nakita.

Zagotovo se ti je že zgodilo, da si se uredila, naličila in izbrala svoje najljubše uhančke, ter odšla v službo, na nek dogodek oz. kamorkoli. Ko pa si prišla domov, si ugotovila, da tvoji uhančki niso več takšni kot bi morali biti. Na njih so bile sledi pudra, medtem ko vzorcev in barv, ki so pred tem žareli iz njih, skoraj ni videti, oz. izgledajo kot da so zbledeli. Zanima me, kaj si storila potem? Si jih za vedno pospravila v enega izmed svojih predalčkov ali si jih očistila?

Te zanima kaj narediti, da bodo spet takšni kot novi?
No, naj ti najprej zaupam še tole koristno informacijo. Veliko vas me je že vprašalo: »Kaj se zgodi, če dam uhane pod vodo, ali mi bo šla barva stran?«  Moj odgovor je NE. Skoraj vsi moji uhani so v celoti izdelani iz FIMO ali KATO mase, tako da težav s tem, da bi šla stran kakšna barva, ni. Je pa zelo pomemben podatek, da jih vedno umivamo pod MRZLO vodo.

Za čiščenje potrebuješ:
– hladno oz. še boljše mrzlo vodo
– eno večjo posodo
– malo mila za roke ali posodo
– ščetko, najboljša je odrabljena zobna ščetka
– brisačo

Pripomocki_myunikat

Sedaj pa najprej zberi vse uhančke, ki jih želiš očistiti. Tokrat je govora o mojih, kako se čistijo, pri ostalih se moraš obrniti na ustvarjalca le teh.

5 korakov do čistih uhanov (enako velja tudi za vse ostale kose mojega unikatnega nakita)

Korak #1
Vzemi eno posodo s hladno oz. še bolje mrzlo vodo. NIKOLI ne uporabljaj tople oz. vroče vode, saj bo zaradi višje temperature FIMO masa postala mehka in ti lahko uhan poči. Ta korak lahko počneš tudi pod tekočo hladno vodo, vendar moraš paziti, da kakšnega izmed uhanov na tak način ne izgubiš.

Korak #2
Preden uhan zmočiš, nanj kani malo pikico mila, nekaj podobnega Prilu, saj ne sme biti preveč agresivno.

2.korak

Korak #3
Nato ga zmoči z vodo in s ščetko nežno drgni po uhanu, da z njega odstraniš umazanijo. Ker je moj nakit bolj natur oz. ni gladek, se nanj zelo rada prime umazanija pudra in če želiš, da bodo uhani res čisti, jih moraš pokrtačiti.

3.korak_00

3.korak_01

3.korak_02

Korak #4
Ko si mnenja, da je uhan čist, ga splakni pod čisto in hladno vodo.

4.korak

Korak #5
Na koncu ga nežno obriši v brisačo in počakaj, da se popolnoma osuši. Če vidiš, da še vedno ni popolnoma čist, postopek ponoviš.

5.korak

En čist, drugi čaka na čiščenje. Razlika je očitna, kajne?

5.korak_01

5.korak_02

Kako malo je potrebno, da imaš spet “nove” uhančke! Tukaj je še stanje kako zgledajo pred in po čiščenju.

Prej

Potem

Pomembno! Navodila za čiščenje nakita sem pripravila za unikaten nakit, ki je izdelan izpod mojih rok in ni nujno, da velja za nakit ostalih ustvarjalk.