Objavljeno v

Ali veš, kakšen je občutek, ko živiš svoje sanje?

Kolikokrat se zjutraj zbudiš in greš z veseljem v službo oz. z veseljem začneš dan? In koliko si pripravljena za to storiti? Vem, malo nas je takih, ki smo pripravljeni stopiti izven cone udobja in vsak dan znova plavati proti toku. Vendar vsak dan bolj spoznavam, da ko nekaj delaš nekaj s srcem in največjim veseljem, da to opazi tudi okolica. Tako v tvoje življenje začnejo prihajati ljudje z enako energijo in enakim pogledom na svet.

To misel, ki sem jo prejela na dogodku 500 podjetnic in me sedaj spremlja na moji »ustvarjalni tabli«, moram deliti s tabo, saj je prav posebna in resnična: »Kaj porečeš na svoje sanje, kaj vse bi naredila zanje? Preskoči zdaj navidezne ovire, zaupaj, tvegaj in dovoli si izbire. Naj tvoja pot bo polna zanimivih zgodb.«

Naj ti priznam, da sem vsak dan znova hvaležna, da sem sprejela to pomembno odločitev, da tvegam in živim za svoje sanje. Predvsem pa, da imam rada sebe, se cenim, ter grem tja, kamor me vleče srce in je prava energija. Pretekli teden je bil nekaj posebnega, bil je fantastičen, bil je nekaj, kar se ne da opisati z besedami, nekaj kar moraš doživeti… ja, še sedaj sem polna teh vtisov… Res pa je, da preden se je teden začel, sem se spraševala, ali bom vse to zmogla. Tako sem pogumno zakorakala v teden in se vsako jutro zbudila z največjim veseljem in sem komaj čakala, da se odpravim proti Mariboru. Tako sem sama pri sebi dobila potrditev, da ko grem nekam z veseljem, zase, za svoje sanje, ni nič težko, pa tudi če bi morala iti na drug konec sveta.

slider_kt4

Je pa mesec marec tako kot vsako leto nekaj posebnega. Tudi letos se je v Mariboru odvijal največji ustvarjalni dogodek v Sloveniji, 4. Kreativni teden z ARTom, kjer smo imeli priložnost ustvarjati in širiti svoje znanje s svetovno znanimi oblikovalci. To je bila res izjemna priložnost za pridobivanje novih znanj. Udeležila sem se treh delavnic, ki jih je vodila Eva Haškova, in ene, ki sta jo vodila Natalia Garcia in Daniel Torres. Vsi trije so res nekaj posebnega. So osebe, pri katerih začutiš, da to delo opravljajo s srcem in veseljem, ter da živijo svoje sanje.

Ta zanima kdo je Eva Haškova, izjemna in čudovita umetnica?
Oblikovalka nakita Eva Haškova prihaja iz Prage. Po izobrazbi je grafična oblikovalka; umetnost, ročne spretnosti in ustvarjanje pa jo spremljajo že celo življenje. Svojo nadarjenost je preizkusila v različnih tehnikah ustvarjanja, med vsemi pa jo je najbolj pritegnilo ustvarjanje s polimerno glino. Več si lahko prebereš tukaj.

Ponedeljkova delavnica PIN WITH A PEARL

je potekala pod  mentorstvom Eve Haškove, kjer smo oblikovali unikatno broško iz polimerne gline. Eva nam je razkrila različne tehnike mešanja in združevanja barv polimerne gline, ter oblikovanje vzorcev in kombinacij v obliki rož.

Nastala je ta čudovita broška, ki jo bom z veseljem nosila v prihajajočih pomladnih dneh.

Unikatni nakit myunikat_pin with a pearl_eva haskova

Torkova delavnica ORGANIC NECKLACE

je bila 8-urna delavnica, kjer nam je Eva skozi proces oblikovanje unikatne ogrlice razkrila njen način oblikovanja različnih oblik perl iz polimerne gline, ter mešanja barv za dosego unikatnih in naravnih vzorcev.

Končni izdelek na Dan žena je ta čudovita, organska ogrlica.

Unikatni nakit myunikat_organic neklace_eva haskova

Četrtkova delavnica WHIRLED GEOMETRY

je prav tako potekala pod vodstvom Eve Haškove.  Oblikovali smo unikaten obesek iz polimerne gline, kjer nam je Eva razkrila različne tehnike mešanja in združevanja barv polimerne gline ter oblikovanje zanimivih vzorcev in kombinacij.

Končni izdelek je ta čudovit obesek geometrijskih oblik.

Unikatni nakit myunikat_Whirled geometry_eva haskova

Kdo sta Natalia Garcia de Leaniz in Daniel Torres?
Natalia Garcia de Leaniz dela s polimerno glino od leta 1998. Obožuje vsestranskost in svobodo, ki jo ponuja kadar dela. Večinoma izdeluje nakit, ki ga pogosto kombinira s srebrom. V zadnjih 10 letih je organizirala številne seminarje in vodila razne delavnice v Evropi in ZDA.

Daniel Torres je radoveden inženir, ki obožuje odkrivanje kreativnosti in izdelavo nakita pri svojem oblikovanju polimernih glin. Daniel je počaščen, da se ima dnevno možnost učiti od najpomembnejših oblikovalcev polimerne gline na svetu: Donne Kato, Natalie Garcia de Leaniz,…

Petkova delavnica POLLEN NECKLACE

z  Natalio Garcia in Danielom Torresom, ker smo “gledali skozi mikroskop”. Navdih smo namreč iskali v cvetnem prahu in majhnih organskih oblikah. Na delavnici smo se igrali z barvnimi oblikami, teksturo in volumnom – brez mikroskopa.

Številne tehnike smo združili in končni izdelek je lepa in vpadljiva ogrlica.

Unikatni nakit myunikat_Pollen neklace_natalia garcia_daniel torres

In še ena mala skrivnost, na katero sem prav posebej ponosna… na Dan žena sem razvajala sebe, poleg obiska delavnice sem si privoščila še tole unikatno verižico od Eve… a ni čudovita?

Unikatni nakit myunikat_eva haskova

Tako, pa se je zaključil moj prekrasen teden, ko sem 4 dni ustvarjala s svetovno znanimi ustvarjalci. Prav vsaka izmed delavnic mi je bila nekaj posebnega, zato se ne morem odločiti katera je meni najljubša in izpostaviti samo ene. Znanja, ki sem ga pridobila v tem tednu je res ogromno in že komaj čakam, da začnem ustvarjati svojo novo, pomladno kolekcijo nakita. Hkrati pa se zahvaljujem vsem, ki so/smo bili del te čudovite zgodbe. Če pa te zanima, kako sem izdelke zaključila do konca, me spremljaj, saj kmalu objavim nov blog s končnimi izdelki, ki jih že veselo in ponosno nosim.