Objavljeno v

KAKO in KAM shranjevati nakit?

shranjevanje-unikatnega-nakita-myunikat

Pred kratkim sem prejela super vprašanje ene izmed mojih uporabnic: KAKO in KAM shranjevati nakit, da ga hitro najdeš, da se ne zavozla med sabo in se ne poškoduje?

To, da imam ogromno nakita, ti je verjetno povsem normalno. Tebe pa zanima, kako ga shranjujem, da vedno vem, kje je kakšen kos, da se ne poškoduje in da se med seboj ne zavozla. Predstavila ti bom moje primere in ti podala nekaj idej, kako ga lahko shranjuješ tudi ti. Seveda me pa zanimajo tudi tvoje ideje in rešitve, ki mi jih lahko pošlješ na mail info@myunikat.si in tako jih predstaviva še ostalim.

Če pa si še v iskanju ideje, zanje potrebuješ samo malo domišljije in se prepustiš ustvarjanju. O ja, vem, da je nekje v tebi želja, da bi to počela, pa vedno najdeš izgovor, da tega ne znaš ali da nisi dovolj dobra. No, to ni res, zato kar lepo v akcijo!

Ideje kako nakit shranjujem jaz…

Ideja #1 – katero uporabljam že od samega začetka, vendar sem pa sčasoma ugotovila, da je nakit v mojem primeru vseeno težko najti (ker ga imam res ogromnooo)

Shranjevanje nakita_myunikat_01

Kupila sem si dve darilni škatli ravno prave velikosti (dimenzije: dolžina 19.5 cm × širina 13.5 cm × višina 11.5 cm) in ker je nakita res ogromno, sem ga lepo zložila v organza vrečke (dimenzije 18 cm × 13 cm), naročiš jih lahko tukaj. Namesto v organza vrečke, ga lahko shranjuješ tudi v navadne zip plastične vrečke. Pri katerem koli shranjevanju je zelo pomembno, kako nakit zlagamo, da ga ohranimo čim dlje časa v odličnem stanju. Več o tem napišem kmalu. Nakit sem nato po škatlah razporedila po sistemu, ene barve skupaj, druge skupaj, tako sem vsaj približno vedela, v kateri jih iščem. Sprva sem poleg verižice imela tudi uhančke, ki sem jih kasneje shranila v predalčke (glej Ideja #2).

Shranjevanje nakita_myunikat_03

Shranjevanje nakita_myunikat_02

Ideja #2 – predalčki za prstane in uhane – SUPER rešitev

Shranjevanje nakita_myunikat_13

Ja, tudi teh imam res ogromno in ker sem jih en lep čas vsako jutro iskala ko zmešana, sem se odločila, da jih lepo uredim. V Hofer-ju sem si kupila organizatorje za vijake, ki jih uporabljam tudi za pospravljanje mojega ustvarjalnega materiala, en delček pa je namenjen mojim kosom nakita. Najprej sem jih vse lepo zložila po barvah in pospravila v predalčke, na katerih na začetku nisem imela napisano nič, ampak sem hitro ugotovila, da moram odpreti skoraj vse, preden kaj najdem. Ker mi je organizacija zelo pomembna, sem se odločila, da na predalčke napišem, katera barva je kje. Tako je bila težava hitro rešena in zvečer, ko si pripravljam stvari za naslednji dan, hitro najdem, kar iščem.

Shranjevanje nakita_myunikat_04

Shranjevanje nakita_myunikat_06

Shranjevanje nakita_myunikat_05

Shranjevanje nakita_myunikat_07

3. Ideja – leseni predali IKEA – odličen nakup in zelo uporabno

Shranjevanje nakita_myunikat_12

To je moja zadnja in res fantastična pridobitev za shranjevanje nakita, ki ti jo vsekakor priporočam. Predalnik ima 6 zelo velikih predalov in vanj lahko spraviš res ogromno nakita. Le-tega sem (zopet) zložila po barvah. Ja, red in vse logično zloženo pri meni mora biti.

Pol leta je bil moj predalnik točno take barve kot sem ga kupila – natur. Čeprav je od prvega dne klical po preobrazbi, žal ni bilo prave ideje, kako naj ga polepšam. Pred kratkim, ko sem imela maraton s čopiči, pa je padla tudi odločitev, da prebarvam predalnik… Odločila sem se po moji logiki, saj si želim vse poenostaviti in čim manj razmišljati pri stvareh, kjer mi ni potrebno. Ker imam v predalčkih približno po barvah zložen nakit, je bila logična odločitev, da bodo take barve tudi predalčki. Sprva se mi je zdelo vse skupaj preveč pisano, ampak na koncu sem ugotovila, da je to super, saj sedaj takoj vem, kje se kakšen kos nakita nahaja. V prihodnje imam namen na te predalčke še kaj narisati, ker so malenkost preveč dolgočasni, ampak to se bo zgodilo ob priliki, ko bom imela pravo idejo.

Shranjevanje nakita_myunikat_08

Shranjevanje nakita_myunikat_10

Shranjevanje nakita_myunikat_09