Objavljeno v

500 podjetnic: od organizatork do princes

To, da moje delo opazijo tudi izjemne osebe, mi pomeni res ogromno. Ja, tudi one so same začutile in opazile, kako neznansko uživam, ko pišem svojo zgodbo, da sem unikat, da delam to, kar najbolje znam, da sem to jaz. Tako se je začela naša skupna zgodba in ljubezen na prvi pogled. Ja, tudi v poslu se to dogaja in če skozi svoje delo izražaš sebe, se to opazi daleč naokoli.

Petra Škarja, Zori Jakolin in Urša Žorž so osebe, ki sem jih še eno leto nazaj gledala od daleč, kot ena izmed udeleženk 500 podjetnic, kot ena, ki si ni upala svoje zgodbe predstaviti njim in ostalemu svetu. Ko pa danes pogledam nazaj, si rečem: »Noro, kaj vse lahko dosežeš in presežeš v samo enem letu!« Sama sebi sem dokaz, da se da trdim delom in močno voljo doseči ogromno, hkrati pa spoznati prave in srčne ljudi.

Naša skupna odločitev je bila, da jim izdelam poseben nakit za dogodek 500 podjetnic, ki se je odvijal 9. marca v Grand hotelu Union v Ljubljani. Najprej so punce oblekli v Max in Co, nato se je začela moja kreativnost. Priznam, da že zelo dolgo nisem tako uživala kot tokrat, saj obožujem, ko delam stvari s posebnim namenom in v stilu z ostalimi oblačili.

Moje ustvarjanje nakita skozi zgodbo

Najprej smo se skupaj odločile, katere kose unikatnega nakita bodo nosile, da bodo še dodatno poudarili njihovo lepoto in celoten styling. Edino, s čimer sem bila omejena, je bila barva, saj je bil dress code rdeča.

To je njihova izbira styling-ov. A niso čudovite?! Tako sem se pri ustvarjanju nakita odločila, da poleg rdeče barve vzamem za rdečo nit tudi posebne lastnosti-oblike, ki so na njihovih izbranih oblačilih.

500-podjetnic_obleke_myunikat

V moji glavi sem nato hitro naredila scenarij, kako in po kakšnem postopku se bom lotila izdelave, ki zahtevala kar veliko časa, da sem naredila vse detajle kot sem si zamislila. Skozi cel teden sem se spraševala… mi bo uspelo, bo tako kot je narisano in tak kot si predstavljam tudi končni rezultat? O ja, bilo je še mnogooo boljše! Na koncu sem bila res zelo navdušena, saj sem vedela, da je to – to in da lahko mojo »skrivnost« pokažem tudi njim. Njihov prvi odziv me je res prilepil na stol, saj tako velikega navdušenja nisem pričakovala.

Zori z belo obleko in s črnimi dodatki v obliki več kotnikov. Ja, to je oblika, ki je bila rdeča nit njenega nakita. In ker Zori obožuje velike kose nakita, sem točno vedela, da mora imeti velike uhane, velik prstan in veliko zapestnico.

Zori-Jakolin_myunikat_500-podjetnic

Urša v črno-beli kombinaciji (hlače) in ko sem malo bolje pogledala, sem v vzorcu njenih hlač videla štirikotnike. Ja, tako je padla odločitev, da bo oblika nakita kvadrat. Tudi Urša ima rada velike in vpadljive kose nakita, zato sem tudi njej izdelala večji unikatni nakit.

Urša-Žorž_myunikat_500-podjetnic

Petra in njeni krogi, ki jih že ob prvem pogledu nisem mogla zgrešiti. Večjo težavo mi je delala barva, saj sem sprva želela, da bi bila modro-rdeča, ki pa me nikakor ni prepričala. Na koncu sem se odločila, da ostanem pri črno-rdeči, kot jih imata tudi Zori in Urša. Ker Petra ne nosi veliko nakita, je bil ta manjši, a kljub vsemu zelo opazen.

Petra-Škarja_myunikat_500-podjetnic

Nato je prišel dan osebnega prevzema, ko sva se z Zori dobili na jutranji kavici. Naj ti zaupam, da tako s čustvi nabitega srečanja še nisem doživela. Ko je odprla svoj »čarobni« paketek, je kar poletela. Res, to moraš videti in občutiti. To mi je dalo nov zagon, veliko motivacije…waaaw… Zori, ti si res zakoooon!

500podjetnic_myunikat

Dogodek 500 podjetnic, 9. marca 2016 v Grand hotelu Union v Ljubljani.

In še slike iz samega dogodka 500 podjetnic, ki povejo več kot tisoč besed.

myunikat_500 podjetnic 2016

Nisem pa razvajala samo organizatork dogodka, moj unikatni nakit so v dar dobile tudi štiri izjemne ženske in predavateljice na dogodku. Vsaka je dobila svoj komplet, ki čim bolj odgovarja njihovemu karakterju in stilu. Upam, da so bile tudi same tako navdušene kot jaz nad njihovim predavanjem in novim znanjem, ki so mi ga dale.

Taja Devi
Samostojna umetnica v kulturi, pevka, pianistka, plesalka, požiralka ognja, igralka ter umetnica ličenja.

Taja Devi_myunikat_500 podjetnic

mag. Andreja Jernejčič
“Težave že nekaj let spreminjam v izzive. Težave so dejansko izzivi, ki me krepijo. V vsakem delovnem okolju izkusim kaj novega, se obogatim.”
Mag. Andreja Jernejčič je direktorica podjetja za piar, treninge javnega nastopanja in izobraževanja Lin&Nil z blagovno znamko Andreja.

Andreja Jernejcic_myunikat_500 podjetnic

Ana Bučević je trenutno najbolj znana motivacijska govornica na hrvaških tleh. Je avtorica dveh najbolj prodajanih knjig in soustanoviteljica BigU Akademije na Hrvaškem. BigU Academy je mednarodno spletno izobraževalna platforma, na kateri predavajo svetovno znani strokovnjaki s področja poslovnega in osebnega razvoja.

Ana Bucevic_myunikat_500 podjetnic

mag. Brigita Pirc nam je podala konkretne napotke in nasvete, s pomočjo katerih bomo v prihodnosti se lažje gradile nove poslovne vezi.

Brigita Pirc_myunikat_500 podjetnic

Punce iz srca najlepša HVALA, da sem bila del te čudovite zgodbe!