Objavljeno v

DIY – Lonček Happy moments

diy-ustvarjanje-myunikat-happy-moments

Danes ti bom pokazala in predstavila mojo idejo o lončku Happy moments. Zanj sem slišala že pred časom in kar nekaj časa je bil tudi na moji TO DO listi za izdelavo, saj se mi je zdel tako poseben in prikupen. Dokončno me je v izdelavo prepričala Nina (100% in love), na dogodku Dream. Plan. Do., v Ljubljani.

DIY_Ustvarjaje_03_ideja

Čeprav se te lončke ponavadi pripravi in izdela konec leta, da so v njem listki celotnega leta, sem se tokrat odločila drugače in ga naredila že kar sedaj, saj bo do takrat že poln Happy trenutkov iz leta 2016.

DIY_Ustvarjaje_03a

Zakaj sploh potrebujmo ta lonček?
Ker je naše življenje sestavljeno iz ogromno nekih malih dogodkov in ko mine leto, se jih običajno niti ne spomnimo več, ne spomnimo se tudi tega kaj vse smo ob tem doživeli in kako smo se počutili. Prav zato sem se odločila, da si te Happy trenutke zapisujem na posebne listke in jih shranjujem v moj Happy moments lonček.

Ja, že sedaj me zanima kako zabavno bo vse to brati čez eno leto in nato še kasneje.

DIY_Ustvarjaje_03d

Kako sem ga izdelala?
V Merkurju sem kupila večji lonček, ki ga lepo in varno zapreš. Na njem je črna podlaga – varianta table, na katero sem Happy moments napisala s kredo, vendar me je zmotilo to, da se je v trenutku, ko sem se dotaknila lončka, vse zbrisalo. Iskala sem novo rešitev in se odločila, da naredim črke kar iz FIMO mase. Super je, ker lahko lonček pečeš v pečici skupaj z njimi in ostane točno tak kot je bil. (Pečemo ga brez pokrova.) Sprva sem mislila, da bodo črke ostale prilepljene na lonček, vendar so kmalu odletele stran. Tako sem jih s sekundnim lepilom zalepila na lonček. Dodatno sem ga okrasila še z WASHI trakovi, deteljico, nalepkami – srčki in eko vrvico, saj sem želela, da je drugačen, igriv in da mi že sam pogled nanj polepša dan.

DIY_Ustvarjaje_03e

DIY_Ustvarjaje_03b.

DIY_Ustvarjaje_03c