Objavljeno v

Občuti ogenj v svojem srcu

Sanje, plan, sanje, plan, plan, plan…  Hm, kje pa je akcija? Se tudi ti najdeš v zapisanem?

Bil je 22. maj in bila je prav posebna sončna nedelja, ki je nisem preživela na sončku, ampak v družbi super in fantastičnih punc, v Hotelu City, v Ljubljani.  Punce iz Cluba 466 International so me vsaka s svojo življenjsko zgodbo navdihnile, mi dale ogromno motivacije in brco v rit za nove korake.

V življenju velja, da ti lahko en stavek, ena misel, ena knjiga, en seminar, en človek, ena zgodba, eno vprašanje spremeni življenje za vedno. Življenje se ti lahko v trenutku postavi na glavo. Prav to, se v zadnjih dveh letih, zelo intenzivno pa v zadnjih nekaj mesecih, dogaja tudi meni. Vse se je začelo, ko sem se odločila, da ne bom več igrala vloge žrtve, da bom sledila svojim sanjam in ne bom dovolila, da drugi upravljajo z mojim življenjem.

Vsak dan znova odkrijem nekaj novega, nekaj kar me prilepi na stol, nekaj kar mi da pošteno misliti, seveda se zraven kdaj tudi zjočem, kakšen dan nevem kako naprej, ampak edino tako s sebe počasi lupim vse tiste plasti, ki me omejujejo, ki mi ne dajo dihati. Plasti, ki so se na meni nabrale skozi moje življenje, ki so mi jih dali ljudje, ki so mi v tistem trenutku želeli najboljše. Sedaj pa sem se odločila, da tega ne potrebujem več, da zame ne obstajajo nobeni okvirji, da moja meja ni niti nebo, da lahko živim svoje življenje točno tako, kot si ga želim samo jaz.

Že takoj na začetku dogodka sem začutila svoje »sestre« in ja, točno to sem tudi JAZ:

1. Jaz sem najpomembnejša oseba v mojem življenju.
2. Jaz nisem žrtev, jaz sem kapitanka svojega življenja.
3. Srečna jaz = srečna podjetnica, srečna sestra, punca, hči,…
4. Se povezujem z »mojimi, pozitivnimi« ljudmi!
5. Nikoli se ne neham učiti!
6. Želim zapustiti srčno zapuščino
7. Hvaležna sem tukaj in zdaj!

13230184_1347806045245851_3432655324552343859_n

Kaj pa se mi je najbolj vtisnilo v spomin in kaj je spremenilo moj pogled na življenje…

Moja definicija USPEHA in SREČE je popolnoma drugačna od tvoje, zato ti ne boš srečna in uspešna za enake stvari kot sem jaz, saj sem skozi življenje hodila po drugačni poti in šla skozi drugačne preizkušnje. Ampak to ne pomeni, da zate uspeh in sreča ne obstajata. Seveda obstajata, ampak na drugačen, na tvoj način, zato vzemi list papirja in si jasno napiši, kaj zate pomeni uspeh in kaj sreča, saj boš le tako vedela, da so to pravi, a hkrati tako posebni občutki.

Zavedaj se, da v življenju nikoli ne boš vsem všeč, vedno se bo našel nekdo, ki ti bo na pot vrgel skale, ampak če si nekaj res zelo želiš in slediš sebi in svojemu srcu, boš to zagotovo tudi dobila in dosegla. Svoje misli, svoja čustva usmeri v to in izpolnile se ti bodo tvoje največje sanje. Ne pozabi pa se obkrožiti s pozitivnimi in sebi enakimi ljudmi, saj lahko le z njimi rasteš in tako dosežeš svoj zastavljen cilj. Včasih imam občutek, da sem tako sama, a v naslednjem trenutku se zavem, da imam ob sebi tako čudovite ljudi, ljudi, ki me podpirajo, ki mi željo dobro, ki mi dajo motivacijo, ko jo potrebujem. Oni čutijo mene in jaz čutim njih.

In kaj praviš, je kozarec napol poln ali napol prazen? Jaz zase pravim, da je napol poln. Če želiš uspeti in iti naprej po svoji zastavljeni poti, je priporočljivo nanj gledati, kot da je napol poln in da te do cilja čaka še nekaj dela, da se napolni. Vedno moraš gledati, kaj vse si se že in kaj se še boš iz dane situacije naučila, kako ti bo to pomagalo na poti do zastavljenega cilja. Vsak padec ne pomeni, da je nekdo proti tebi, ampak te preizkuša ali si dovolj močna in če to res želiš. Včasih je takih preizkušenj tudi več in si mislimo, da je cel svet proti nam, ampak to ni res, zato NIKOLI ne obupaj in ne izgubi upanja.

Zavedaj se, da si za svojo srečo, vedno odgovorna sama! Sama lahko izbereš kakšen bo tvoj dan, sama lahko izbereš nasmeh ali kisel obraz, sama izbereš pot, po kateri boš hodila… Kar boš od sebe oddajala, to boš tudi prejemala.

466 sisters_Tjasa Vodeb

In, ko ti en » DOVOLJ je «, spremeni življenje!

1. Obudiš svoje sanje
2. Odvzameš krmilo notranjemu kritiku
3. Odgovornost in hvaležnost
4. Izrišeš načrt
5. Vpelješ akcijo >> TO je moj »DOVOLJ je«!!!
6. Nadaljuješ vedno, ko pride neuspeh

In moj »DOVOLJ je« se je zgodil prav na tem dogodku. Ja, potrebna bo AKCIJA! Imam svoje sanje, notranjega kritika sem že kar dobro utišala, v življenju sem hvaležna za čisto vse, kar mi je dano, imam svoj plan in nikoli ne obupam, tudi ko pride neuspeh. Spoznala pa sem, da mi manjka en »DOVOLJ je«, saj se mi nekatere stvari kar ne uresničijo. Ja, le zakaj? Ker se do sedaj nisem zavedala, da če si ne postavim jasnega cilja s točnim datumom, se bo ta kar sam od sebe odmikal, daleč v prihodnost, enkrat, ko bo, če bo. In ja, »DOVOLJ je«, od sedaj naprej so moji cilji jasno določeni z DATUMOM!

DOVOLJ je, občuti tudi ti svoj ogenj v srcu!

Za konec pa še ena zabavna igrica, s katero začnem DANES tudi jaz!
Naredi si tudi kozarec Happy moments, vanj vsak dan vrzi zalepljen listek s pozitivno mislijo tistega dne, nato si  1. januarja vzemi čas in vse to v miru preberi ter podoživi vse lepe trenutke preteklega leta. Veliko jih bo, verjemi.