Objavljeno v

Kako je nastala verižica Korala?

Vse skupaj se je začelo že pred nekaj meseci, ko sva se z Urško dogovarjale, kakšna naj bo Oopsi kolekcija nakita. In ker se bližajo vroči poletni dnevi, je Urška želela, da je celotna linija nakita enostavna, barvita, razigrana, a hkrati nežna in ženstvena. Predstavljati mora Oopsi.

Zastavili sva si vprašanje: »Kako bi naredili elegantno in minimalistično, a hkrati malo morsko verižico?«  »Hm… kaj pa če bi bila kot korala?« je predlagala Urška. »Jaaa, meni se zdi super ideja.« Po krajšem razmisleku je tako padla odločitev, da bo verižica sestavljena iz treh različnih barvnih palčk, ki na prvi pogled skupaj delujejo kot korale iz morskega dna.

In moje ustvarjanje se je začelo…

Kot pri vsakem projektu, je bilo tudi tukaj treba nekje začeti in vsak začetek je zanimiv, sploh sedaj, ko pogledam nazaj in ko je pred mano že končen izdelek. Ja, verižica Korala ni bila prav nič podobna tej, ki jo vidiš danes. Takole je izgledal prvi model, prototip…

Korala_verizica1

Ja, bile so čisto navadne palčke, brez duše, brez oblike, pač kar nekaj. Nato se je v meni zastavilo vprašanje: »Kako narediti palčko, da bo izgledala kot korala in da bo tudi trdna in kvalitetna?« Priznam, da mi je pri obeh kolekcijah še kako koristilo moje znanje z vseh delavnic, ki sem se jih udeležila v zadnjih treh letih. Kar nekaj testiranja in preizkušanja je bilo potrebnega, da sem uspela narediti izdelek, kot sem si ga zamislila in želela.

…sledila je izbira barv…

Za začetek sem izbrala te tri osnovne, iz katerih je najprej nastala oranžna in nato vsi  trije različni odtenki oranžne. V tem primeru izbira barve res ni bila težka, saj sva se že na začetku odločili, da bo ta v barvi korale, a vseeno je bilo potrebno najti prave odtenke, da bodo prišle palčke do izraza.

Korala_verizica2

Nato je sledilo ustvarjanje palčk, ki pa jih ni izdelal noben pomožni strojček. Prav vsako izmed njih sem skrbno izdelala s svojimi spretnimi prstki. Če je kdo mislil, da je to narejeno zelo enostavno in skozi strojček exstruder, ga moram žal razočarati. Tudi jaz sem sprva mislila, da bo izdelava enostavna, ampak se je izkazalo, da je bil izziv dosti težji.

In na koncu so nastale te prikupne palčke, ki jih prav barva in tekstura dela tako drugačne.

Korala

…in na kratko še o Korala uhančkih…

Izgledajo kot palčke, ki visijo z ušesa, ampak so tako prikupne, malo drugačne, unikatne in večini takoj padejo v oči.

Oopsi13c_korala1
…kako so nastali uhančki…

Ja, bil je velik izziv kako narediti palčko, da bo trdna in kvalitetna. Poskusila sem res vse mogoče variante in se na koncu odločila za to. Tako, da če imaš občutek, da se ti bodo zlomile, razletele,… naj ti povem, da je to skoraj nemogoče, saj je v vsaki palčki, še kovinska žica. Torej je strah, da bi se uhan zlomil, odveč. Prav tako je v celoto in fimo maso zaključen nastavek za uhane. Torej, če z njimi ravnaš lepo, te bodo brez težav spremljali zelo dolgo. Za čiščenje nakita, na primer od pudra, pa za nasvet klikni >>tukaj<<, kjer boš izvedela, kako ga očistiti v 5-ih korakih.

Korala_verizica3

Korala

Linijo Korala sestavljajo čudovita minimalistična verižica, v prelepih koralnih barvah, ki je sestavljena iz treh palčk – te spominjajo na zanimive korale, ter uhančki, ki so na voljo v vseh treh barvnih odtenkih, ki se prav tako nahajajo v verižici. Tako se med seboj odlično dopolnjujejo v celoto. Pogled nanje te popelje v tisti brezskrbni svet, kjer najprej zavohaš sol in borovce, vidiš turkizno barvo kristalno čistega morja in se preprosto prepustiš toku življenja.

Oopsi10e2_korala

Linija Korala je za vse tiste, ki potrebujete tisto piko na i. Za tiste nežne in ženstvene duše, ki si upate biti nekoliko drugačne, ki si upate izstopati. Verižica in uhančki odlično popestrijo enostaven outfit, odlično se kombinirajo tako h casual kot tudi bolj prefinjenem outfitu.

Oopsi10d_korala1

Oopsi10c_korala1

Oopsi12c_korala1

>> TUKAJ <<  te že pričakuje najina NOVA, Oopsi kolekcija Lollipop & Korala!

Ker je na voljo le nekaj teh čudovitih kosov nakita, si hitro naroči svojega,
da boš to poletje zasijala v najbolj “Ljubkem. Unikatnem. Šik. Upsi.” nakitu.