Objavljeno v

Larine iskrice v očeh so me osrečile

Bil je torek dopoldan, ko sem prejela nepričakovan klic. Ja, to je bil klic, ki mi je ZELO polepšal dan, saj je bil nova potrditev, da delam prav in prave stvari. Klicala me je svetovalna delavka iz Osnovne šole Komenda-Moste, kjer so za 8. razrede organizirali spoznavanje poklica in eno izmed njihovih učenk je zanimalo, kako poteka oblikovanje nakita. Izjemno ponosna in vesela, da so za to ČUDOVITO priložnost izbrali prav mene. Tako sem za en dan sem postala mentorica čudoviti punci Lari.

Po treh letih različnih izobraževanj sem tako dobila odlično priložnost, da za en dan postanem mentorica in svoj zaklad znanja prenašam na mlajše. To je zame še ena potrditev, da živim svoje sanje in da z največjim veseljem opravljam to delo.

V petek, 18. decembra, sem Lari predstavila svojo pot šolanja, kako sem začela ustvarjati in kako sedaj poteka moje ustvarjalno delo. Pokazala sem ji tudi, kakšne izdelke sem ustvarila v času svojega razvoja.
Sledil je za Laro najlepši del najinega druženja… skupaj sva se učili in izdelali izdelek iz fimo mase. Lara je res izjemna punca! Ko sem opazovala, s kakšnim veseljem je to počela, sem si rekla samo: »Waw!« Škoda, da tega žal ne morem opisati, saj moraš to enostavno doživeti.

Mentorstvo_myunikat_01

Mentorstvo_myunikat_02

Mentorstvo_myunikat_03

Mentorstvo_myunikat_04

Mentorstvo_myunikat_05

Mentorstvo_myunikat_06
Najbolj sem bila pa navdušena nad tem, da je že v prvo ustvarila ČUDOVIT izdelek. Se strinjaš z mano?

Mentorstvo_myunikat_07
Resnično sem zelo ponosna na mojo učenko in vem, da jo čaka čudovita ustvarjalna prihodnost!

Mentorstvo_myunikat_08

Kar sem se naučila iz te izkušnje, je to, da lahko z močno voljo, veliko dela in veliko motivacije, sanje postanejo resničnost. Zato je pomembno, da prav vsi sledimo svojim sanjam in NIKOLI, res NIKOLI ne rečemo, da nekaj ni možno. Ni pomembno, kdo si, kaj si, kako izgledaš,… pomembno je, kaj čutiš, kaj nosiš v sebi in kakšne so tvoje želje. Ne meni se za to, kaj o tem meni okolica, ker to ni pomembno. Okolica ne ve, česa si sposobna in kakšne so tvoje sanje, zato sledi samo sebi!
Če te zanima moja pot do sanj, prebrskaj po arhivu bloga, tam najdeš vse moje zapise, kako sem v sanjskem letu 2015 poleg vzponov in padcev dosegla marsikaj. JA, pomembna je samo ZELO močna volja!