Objavljeno v

Ljudje, ob katerih mi zaigra srce

Slovenija premore VELIKO odličnih oblikovalcev in ustvarjalcev nakita in vsak dan znova odkrijem kakšnega novega. Te zanima, kateri so po mojem mnenju top oblikovalci, katere podpiram in od katerih tudi jaz z največjim veseljem nosim njihove izdelke? Vsak izmed njih me navdihuje, vsak ima svojo in posebno zgodbo, ki jo je težko opisati in napisati v nekaj stavkih, pa vendar…

Prva in zame najbolj posebna! Spremljam jo že dolgo let, to je najboljša prijateljica Urša, ki ustvarja pod imenom Nakit UP. Poznam njen razvoj skozi čas in njeni izdelki so res nekaj posebnega. Je samouk in je oseba, zaradi katere je že pred leti nastajal moj čudovit nakit z različnimi obeski in perlami iz fimo mase. In prav ona je tista, ki me je tako navdušila nad izdelavo nakita iz fimo mase! V unikatni Nakit Up je vtkana neskončna ljubezen do ustvarjanja. Vsak izdelek je nekaj enkratnega in neponovljivega. Nakit je nežen, romantičen in poseben.

Nakit UP

Naslednja oblikovalka, nad katero sem zelo navdušena, je Polonca, ki ustvarja pod imenom Saffy. Ko zaslišim ime Saffy, se mi pred očmi narišejo čudovite barvite kombinacije nakita s posebnimi detajli, ne smem pa pozabiti na njene ČUDOVITE šale in rutke, katere naravnost obožujem! Polonca zase pravi: »Moje življenje je moje delo. Ustvarjam prave male bisere, ki so hrana za dušo. Naj vam moje umetnine polepšajo dan. Vsak dan.«

Saffy

V moji zbirki nakita (ki je ogromna) se poleg nakita iz fimo mase najdejo tudi kakšni prav posebni in drugačni kosi.

Si se kdaj vprašala, koliko časa potrebuješ za vse te male »balončke« in koliko ljubezni premoreš, da vse to sestaviš v te čarobne kombinacije? Pikiriki ustvarja prav poseben nakit in o njem pravi, da je ustvarjen: »srčkano. unikatno. lepo. izrezano. nalepljeno. naravno. zavozlano. barvano. puhasto. kvačkano. okroglo. pikasto. zavito. filcano. prtičkano. mehko.« Ja, jaz se popolnoma strinjam z njo.

Pikiriki

V eni izmed prejšnjih objav sem že pisala o lesenem nakitu, v katerega sem se zaljubila na prvi pogled. To je nakit od Davorja (o ja, tudi moške imamo med ustvarjalci ČUDOVITEGA nakita!), ki ustvarja pod umetniškim imenom Bibadi… Psst, jaz si že ogledujem nove kose nakita, ki upam bodo kmalu v moji zbirki. Davor pa zase pravi, da unikatni kosi lesenega, ročno poslikanega nakita nastajajo iz njegovega navdušenja nad naravnimi materiali, tako je prav vsak oblikovan kos z veliko spretnosti in domišljije.

bibadi

Barvite pike, kot jim pravi sama, nastajajo iz različnih trakov, gumbov, zadrg,… ja, še vedno ne morem verjeti, da lahko iz tega nastanejo tako čudoviti izdelki. Že poznaš Ajdo, ki ustvarja ta prav poseben nakit in modne dodatke ter ustvarja pod umetniškim imenom P!ka . Za piko na i.. Ja, oba njena izdelka sta v moji lasti.

Pikazapikonai

Foto: arhiv ustvarjalcev