Objavljeno v

VEDNO sledi svojemu srcu!

Ne, ne rabim se opravičevat, ker sem si v zadnjih tednih vzela čas samo zase in za detox (kot pravi moja Dijana) od socialnih omrežij, saj sem se morala ustaviti, razmisliti in v miru zadihati s polnimi pljuči.

Letošnje leto je res NORO. Čeprav se je začelo optimistično, pa je korona prav vsem premešala karte. Hočeš nočeš, dobesedno čez noč smo morali sprejeti popolnoma drug način življenja.

In ta naš “nov” način življenja se je v trenutku preselil na splet, saj smo le tako komunicirali s svojimi najdražjimi.

Priznam, sama sem imela pri tem tisoč in eno težavo, saj osebnega stika in močnega objema najdražjih zame ne zamenja noben telefonski/video klic, na tem svetu. Potem pa še tisti grozen občutek, ko veš, da so tvoji najdražji le “korak” stran (beri v drugi občini), pa NE SMEŠ (ker imaš prepoved) do njih, je bil tak, kot da mi je nekdo porezal krila, da bi lahko svobodno letela.

Pa smo preživeli tudi to in se iz te situacije naučili ogromno, predvsem to, da sedaj še veliko bolj cenimo vse skupaj preživete trenutke.

A kaj, ko sem ob vsej korona noriji “izgubila” samo sebe…

… preprosto izgubila sem (zame najbolj pomembno) strast v sebi, ki me je vedno vodila po poti mojih želja. Počutila sem se tako prazno, da sem si rekla samo še DOVOLJ je in si prvič v življenju vzela tri tedne pavze od meni najljubših stvari.

Mogoče se sliši preprosto, ampak ni, bilo je težje kot sem si mislila, a hkrati mi je ravno ta “pavza” dala nova spoznanja, novo moč, nove ideje, nov zagon…

… in prav zato sem se odločila, da to zapišem in delim tudi s tabo. Ne kot opravičilo, zakaj sem se tako odločila, ampak kot opomnik tebi, da ne glede na vse, VEDNO poslušaj svoje srce!

Poslušati svoje srce je pa velikokrat težko, saj smo vsakodnevno obdani s tisoč in eno informacijo. V zadnjem času še toliko bolj, predvsem tistimi najbolj negativnimi, ki se jim je težko izogniti. A se jim da, če ne prižgeš TV-ja in vsako minuto ne bereš vseh mogočih portalov z novicami.

Ne, ne podcenjujem stanja kakršno je, a vseeno grem pozitivno naprej, zato danes s tabo delim vsa moja pomembna spoznanja. Nekatera so del mene že lep čas, nekatera pa bodo potrebovala še nekaj treninga, da pridejo v mojo zavest:

  • samo SREČNA jaz, lahko osrečujem druge! S tem lahko tudi tebi omogočim, da se z mojimi izdelki počutiš fantastično, saj ti z njimi dam delček sebe in ti tako polepšam dan. Kajti pričaran nasmeh na tvojem obrazu je zame nekaj najlepšega!
  • Vse kar počnem v zadnjih treh letih, je točno to kar sem si vedno želela. Živim svoje sanje in čeprav je velikokrat težko, je na koncu vedno VREDNO!
  • Sem točno to, kar sem, brez da bi se prilagajala drugim in spreminjala svoja stališča, da bi bila sprejeta.
  • Nikomur se mi ni potrebno dokazovati, da sem nekaj, kar nisem, samo zato, da bi izpolnila pričakovanja drugih.
  • Brez slabe vesti si lahko vzamem čas zase, za razvajanje, za druženje s tistimi, ki mi pomenijo največ.
  • Vsak izmed nas ima svoja življenjska “pravila”, zato ne obstaja prav ali narobe, če imamo za to svoj argument. A ob tem VEDNO spoštujmo tudi druge, saj ne poznamo njihove celotne zgodbe, ki je lahko posledica za njihovo reakcijo.
  • Prav vse se zgodi z razlogom, tudi ta moj “umik”, ki mi je dal pomembne lekcije in spoznanja – VEDNO bodi to kar si, bodi UNIKAT! Predvsem pa SLEDI svojemu srcu, saj le ta pozna pravo pot!

Za konec pa še ena lepa misel, ki mi je danes prekrižala pot, zgleda da z razlogom :)

“Tisti trenutek, ko čutiš, da hodiš po ulici povsem “nag”, da preveč razkazuješ svoje srce in um ter vse, kar se nahaja v tvoji notranjosti, da kažeš preveč sebe…to je trenutek, ko gredo stvari v pravo smer.” ~ Neil Gaiman ~

Sedaj pa si vabljena še v MINI srčkast svet, ki je simbol moje velike ljubezni do ustvarjanja.