Objavljeno v

VSE je mogoče!

JA, ko imaš najraje SEBE in ko svoje srce v celoti odpreš svetu, se ti dogajajo res čarobne stvari. Čeprav še vedno vsak dan poslušam, kaj vse ni mogoče, jaz pravim drugače: “VSE je mogoče!” Tudi zato, se vsak teden udeležim vsaj enega poslovnega dogodka, delavnice ali izobraževanja – saj je v znanju in spoznavanju novih ljudi moč!

V četrtek, 2. junija, sem se tako udeležila dogodka Business Cafe, ki se je zgodil v Ljubljani in tam srečala, ter spoznala res izjemne ljudi. Ljudi, ki premikajo meje nemogočega in vem, da jih lahko tudi jaz. Kot že velikokrat, sem tudi tokrat prišla do spoznanja, da si je potrebno zaupati, biti drugačen, slediti sebi in ne poslušati okolice, včasih tudi ne najbližjih. Okolica bo vedno našla tisoč in en izgovor, da to ni možno, da sem nora, da preveč tvegam,… NE, jaz čutim in vem, da je vse točno tako kot mora biti in da se vsak moj korak v življenju zgodi z razlogom.

13346879_1130776703631640_8645795710984448159_n

Druženje s Kristino Smodila na dogodku

Business cafe

Business cafe_01

Sreča je bila na moji strani, saj sem tokrat tudi jaz prejela eno izmed nagrad.

 Jaz pravim: “VSE je mogoče!”, če si vztrajna, delavna in z jasnimi cilji na pravem mestu.

Sama sem šla v zadnjih letih, ko sem dejansko začela živeti svoje življenje, čez mnogo grenkih in težkih preizkušenj. Velikokrat sem se znašla pred zelo težko odločitvijo. Pred odločitvijo kako naprej, ko me pri mojih idejah in željah niso podprli najbližji. Lahko je sprejeti (vsaj meni), da me ne sprejme vsa okolica, da nisem všeč vsakomur, ne morem pa sprejeti, da mi mečejo polena pod noge ravno tisti, za katere sem še ne dolgo nazaj verjela, da so ob meni pravi in iskreni ljudje. Sama se imam za močno in zelo vztrajno osebo, ki prenesem marsikaj, tega pa žal nisem mogla. Velikokrat sem se zlomila, jokala, se spraševala kako naprej, kako jim dokazati, da bom zmogla, da si to res močno želim in da res verjamem vase.

Vedno sem si želela, da bi imela iskreno podporo in da bi se skupaj z mano veselil še kdo, vendar vem, da je to na trenutke zelo težko, saj imamo različen pogled na svet, različne cilje, ter različno definicijo uspeha in sreče. Saj, kar osreči mene, ni nujno da osreči tudi tebe ali ostale.

Kako sem vedela, da nimam prave podpore?
Vsako stvar, ki sem jo predlagala, si želela, so vsi takoj gledali in še vedno gledajo samo skozi denar, predvsem to kakšni bodo stroški, koliko ga bom morala vložiti in kaj vse bom morala za to narediti. Nihče pa se ne vpraša, kaj mi bo vse to, kar bom vložila v svoje znanje in svoj posel, prineslo na dolgi rok. Da ne govorim kako grozno je poslušati besede, da sem nesposobna, da ne znam tega, pa unega, pa da mi itak ne bo nič uspelo,… Priznam, vse to je bilo zame zelo, zelo težko. Ampak, kljub vsemu se nisem vdala in grem z dvignjeno glavo naprej.

Kot pravi pregovor: »Kar te ne ubije, te okrepi!« Sama sem se iz te preizkušnje naučila ogromno, predvsem pa to, da je res VSE mogoče, če si to močno želiš! Sama vem kaj vse zmorem in kaj ne, kakšne so moji cilji in moje sanje, vem kje mi še nagaja strah in kako bom tudi tega odpravila. Vem, da imamo vsi neke težave in se soočamo z njimi, nekateri bolj uspešno, drugi manj, pa vendar nihče ni zaradi tega slab ali nesposoben. Vsak na tem svetu je dober v nečem in prepričana sem, da si tudi ti. Če pa imaš tudi ti podobno težavo, s katero se soočam jaz, naj ti povem, da NIKOLI, NIKOLI ne obupaj, pa tudi če je ves svet proti tebi… vedno se bodo našli ljudje, ki te bodo razumeli, ki ti bodo stali ob strani, ki bodo spoznali tvojo vrednost. Vrednost zaradi katere je življenje s tabo lepše in boljše.

Prišla sem tudi do spoznanja, da vedno najprej zaupam sebi in svojemu notranjemu glasu, ter si ne dovolim več, da drugi negativno vplivajo name.  Za vse to, kar imam danes, sem pošteno garala in še predobro vem kaj pomeni BORITI se in kaj pomeni TVEGATI, da lahko dosežeš svoje cilje in živiš svoje sanje.

Resnično sem hvaležna za vsa nova poznanstva, ki so se mi zgodila zadnjem času, saj sem ravno zaradi njih, krepko prestopila mojo cono udobja. Še nekaj časa nazaj, mi je bilo prav zaradi teh dogodkov težko predstavljati sebe in moje delo, saj sem se počutila manj vredno. Ko sem se odločila, da mi je tega dovolj, se je spremenilo vse in sedaj to počnem z največjim veseljem in z dušo. Zelo vesela sem tudi, da lahko živim drugače, bolj sproščeno in da neskončno uživam v tem kar počnem.

In kaj je tukaj najlepše? Ko prejmem nazaj, vse to kar dam, v pomnoženi obliki, takrat vem, da delam vse prav in za prave ljudi. Moja velika želja je, da bi vsak, ki si želi imeti  oz. že ima moje izdelke, da jih nosi z največjim veseljem, ter jih ceni, saj to niso zgolj in samo izdelki, ker pač moraš imeti nek nakit. To so izdelki, ki meni pomenijo res ogromno, ki so mene in moje življenje spremenili na boljše, zato jih z največjim veseljem, lično zapakirane, predam tebi, v tvoje skrbne in hvaležne roke.

In še za konec. Vem, da je VSE mogoče, tudi če bo pred mano velik prepad ali za preplezati ogromno skal do vrha. Zavedam se, da se prav vse začne in konča v naših glavah in tudi to, zakaj mi je bila dana ta priložnost, da sem lahko tukaj in zdaj samo zate.

Ogromen in topel objem tudi tebi!