Objavljeno v

Prvega ne pozabiš nikoli

O, kako čudovito je obujati spomine na take in drugačne dogodke, ki jih je bilo v prvem letu res ogromno. Če me spremljaš od mojega začetka, veš, o čem govorim, če pa si se mi pridružila šele pred kratkim, pa ti v današnjem kratkem pregledu predstavim moje ustvarjalno leto.

Ne, ni se vse začelo lani, za mano je že dolga ustvarjalna zgodovina in sam začetek mojega ustvarjanja sega v leto 2006, to je tudi uraden začetek moje znamke myunikat. Tako letos mineva že dolgih 10 let od začetka ustvarjanja in 1 leto, ko sem lani sprejela pomembno odločitev, da moj hobi postane posel. Ker sem želela, da je ta prelomni datum nekaj posebnega, sem si izbrala 8. februar in to z razlogom… saj ravno na ta dan praznuje moja mami! Že v prvem mesecu se mi je dogajalo ogromno stvari, največ časa pa sem namenila ustvarjanju in izobraževanju, saj je to zelo pomembno v življenju in predvsem poslu, ki sem se ga lotila zelo resno in odgovorno.

Marec 2015 je bil mesec, ko se je res veliko dogajalo, na trenutke sem komaj sledila sama sebi. To je bil teden poln dogodivščin, prvič sem se udeležila tudi delavnice za izdelovanje nakita, ki jo je vodila tuja, priznana ustvarjalka Eva Haskova in bilo je fantastično. Eva mi je dala ogromno novega znanja, to pa se odraža tudi v mojih izdelkih.

500 podjetnic je zelo odmeven dogodek, ki sem se ga prvič udeležila lani. Od prvega dne, ko sem videla objavo na njihovi spletni strani sem vedela, da bom tam tudi jaz in to je bil en od prvih dokazov, če si nekaj močno želiš, da se to tudi uresniči. Tam smo se spoznavali, družili, mrežili,… in domov sem prišla vesela, da sem spoznala toliko čudovitih oseb, s katerimi še danes uspešno sodelujemo.

Ker pa me v življenju ni sram priznati, da ne zmorem vsega sama, sem stvari, ki so mi bile tuje, prepustila moji mentorici Sabini Gosenca, katera je uspešna na svojem področju in ga obvlada. Zato mi je pomembno, da se nje učim in ji sledim. Kolikor daš, toliko prejmeš pa pri najinem sodelovanju drži še danes.

Tjasa Vodeb_Sabina Gosenca_myunikat

Maj je bil nekaj posebnega, saj si lahko med zakladi majske Škatlice prejela tudi moje uhančke MINI-je, ki so postali zelo priljubljen kos unikatnega nakita, saj jih lahko nosiš ne glede na to, ali se ukvarjaš s športom ali greš na poslovni dogodek. Ker pa je bilo potrebno narediti še en korak naprej, sem se prvič tudi javno predstavila na sejmu v Notranjih Goricah, kateri mi je dal potrditev, da sem se odločila pravilno in da sem na pravi poti.

Sejem_unikatni nakit myunikat

Ker sem vztrajna in zaupam vase, predvsem v delo, ki ga opravljam, sem za to pripravljena narediti marsikaj in svoje sanje uresničiti za vsako ceno, je za čudovit zaključek meseca je poskrbel še en poseben dogodek in novo priznanje. Sanje vsakega ustvarjalca so, da se lahko predstavi s svojimi izdelki med priznanimi slovenskimi oblikovalci. JA, meni je to uspelo!!! Več tukaj…

Škatlica je junija poskrbela za novost in posebno razvajanje. Izdali so škatlico za malčke, v kateri je bilo poleg izdelkov za novorojenčka tudi posebno unikatno darilo, namenjeno samo mamicam, saj je pravilno, da se razvajajo tudi one.

Presrečna in zelo ponosna sem bila nase in na moj prvi intervju. To je nov dokaz za uspeh, za katerim se skriva več let trdega dela in odpovedovanj!

Julija sem ti razkrila, kateremu projektu sem namenila največ časa in ljubezni. Se še spomniš te objave? Vsi narejeni v veliko ljubeznijo

skatlica_myunikat

Da je bil začetek avgusta in kratek oddih na morju nekaj posebnega je poskrbela Urška, saj je na Oopsi objavila intervju z mano. Zelo vesela sem bila, da moje delo opazijo tudi drugi in da so te v avgustovski škatlici razveselili moji mornarski prstani.

skatlica_unikatni nakit myunikat

Zelo pomembno mi je, da kadar sodelujem z različnimi poslovnimi partnerji, da začutim posebno energijo. Prav ta se je zgodila tudi pri mojem sodelovanju z Anejo iz Doseži sanje, zato sva se ob izidu Dnevnika trenutkov odločili, da pripraviva malo presenečenje. Želeli sva, da se tvoj dan začne popolno in barvito, skupaj z Dnevnikom in MINI-ji, ki jih lahko nosiš ne glede na to, kakšne obveznosti imaš tekom dneva.

V življenju je pomembno, da nekoga osrečiš. Še bolj pomembno je, da osrečiš sebe. Potrebno se je razvajati in uživati vsak dan posebej. Potrebno je sanjati, saj se sanje na koncu, če si jih močno želiš, tudi uresničijo. Meni se je uresničilo nekaj skoraj nemogočega, uresničile so se moje velike sanje.

ECC2015_unikatni nakit myunikat

Konec oktobra je luč sveta ugledala moja NOVA spletna stran katera je nastajala pod mojimi prsti vse od junija. Namenila sem ji res ogromno časa in ni mi žal niti minute, ki sem jo vložila vanjo. Počasi in vztrajno sem prišla do cilja in jo na koncu z navdušenjem predstavila tudi tebi. Sedaj imaš takojšen pregled nad izdelki, ki so na voljo in 1,2,3 so lahko pri tebi doma. Na spletno stran pa kmalu prihajajo tudi nove, zanimive rubrike v katerih boš lahko sodelovala tudi ti. A ni to super?

Ker pa vem, da tudi ti obožuješ različne izzive in barve, sva skupaj z Anejo ponovno pripravili presenečenje. Iz barvnih krogcev, ki so predstavljali mavrico, so nastali prikupno pisani uhančki, le- te pa si kot posebno darilo prejela poleg ČUDOVITEGA planerja Ustvarjam sanjsko leto 2016. ツ Več tukaj…

Dosezi sanje_unikatni nakit myunikat

Ker verjamem v moč povezovanja, sva za decembrska darila združili moči različni umetnici – Barbara iz Naturi naravna kozmetika in moja malenkost. Pripravili sva posebna unikatna darila, s katerimi lahko razvajaš sebe ali svoje najbližje. Meniva, da je ročno izdelan izdelek veliko več vreden kot tisti, ki je serijske izdelave, zato podprajmo domačo proizvodnjo in ljubezen do ustvarjanja. Se strinjaš z nama?

myunikat&naturi

V začetku decembra si lahko v reviji Lisa našla tudi delček mene! Zelo sem bila vesela in ponosna, da sem bila izbrana med 13 slovenskih ustvarjalk, ki smo ti v veselem decembru podarjale prav posebna unikatna darila. December pa je bil čaroben še zaradi dveh drugih posebnih dogodkov. V Čudežni deželi me je Jasmina predstavila kot ustvarjalko tedna, tam so bili na ogled tudi moji unikatni izdelki. In najbolj pomemben dogodek, ki se je zgodil v tem mesecu, pa je bilo mentorstvo. Biti mentor in vzor nekomu je res nekaj posebnega. Da lahko svoje znanje prenašaš naprej na mlajše, je bila tista pika na i, ki mi je dala novo motivacijo za nove ideje in vzpone v tem letu.

Sreca je v majhnih stvareh

Začetek novega leta – 2016 – je začetek novih izzivov in novega načina življenja, saj sem sprejela nove pomembne odločitve. Zmorem, ker hočem. Vem pa, da ne bo lahko! Pa vendar, pomembno je, da se zbudiš z nasmehom na obrazu, da opravljaš svoje delo s srcem in vso ljubeznijo, ki jo premoreš, saj se vrača tako, da sem jo osrečila, ona pa mene.

Vse to sem preživela in doživela v mojem prvem poslovnem letu z myunikat, za katerega pravim, da je bilo sanjsko.  Sedaj pa skupaj novim izzivom naproti!