Objavljeno v

Spremembe so del življenja

spremembe-so-del-zivljenja-nakit-myunikat

in prav je, da se nam dogajajo. Včeraj je bil tisti dan, ko sem se “pravljičnih 7 let” nazaj odločila, da sledim svojim sanjam in da iz hobija razvijem posel.

Bi se danes odločila še enkrat enako?

Zagotovo, čeprav je bila pot do tukaj težka, a sem se v tem času ogromno naučila o sebi, o poslu, o tem, da je potrebo slediti sebi. Predvsem pa, da ni vedno vredno iti preko sebe in svojega zdravja, a o tem, kdaj drugič.

Danes pa s tabo delim pomembno novičko, ki je del sprememb, ki prihajajo na Myunikat.si

… a najprej en mini vpogled v leto 2006, ko sem, kot srednješolka čisto spontano začela ustvarjati unikatni nakit (več v zapisu > tukaj) in se je potem razvilo do točke, ko sem za svoje unikatne izdelke potrebovala ime in logotip, ki sem si ga izdelala sama. Ta se je skozi leta malenkost spreminjal, a nikoli ni bilo kakšne posebne in velike spremembe.

Sestavljen je bil iz napisa in treh rožic (abstraktnih perlic), ki so predstavljale nakit, grafično oblikovanje in arhitekturo, saj sem želela vse skupaj “zapakirati” v celoto, pa me je na koncu (vsaj za zdaj) povleklo v nakit in modne dodatke. Te so bile vse skupaj povezane in so na prvi pogled predstavljale tudi delček unikatne verižice.

Leta so minevala in želja po spremembi je rastla

A ker se je čez leta moja pot razvijala, sem sledila samo enemu cilju (ustvarjanju nakita) in ne trem različnim sanjam (nakitu, grafičnemu oblikovanju, arhitekturi), sem željo po nečem novem začutila pred tremi leti, ko sem dala tiskati nove vizitke in kartončke za izdelke. Že takrat sem se lep čas igrala, poskušala in raziskovala, kako in kaj bi spremenila, da bi naredila korak naprej, a ni in ni bilo tistega to je to efekta.

To idejo po spremembi sem imela ves ta čas v mislih, večkrat tudi dobila kakšno novo idejo, ki se je na koncu izkazala za ne preveč primerno zame, a nisem obupala. Danes vem, da sem za to potrebovala čas in prehojeno pot, ki me je pripeljala na novo točko, tako se mi je pred koncem leta 2021 vse skupaj poklopilo.

Prišel je čas je za NOV logotip

Čeprav mi je bil nov logotip to to, kar sem iskala, pa se je potem spet vse ustavilo (ok, če bi se mi mudilo, potem bi bilo stanje drugačno in bi imela že vse natisnjeno), saj sem ga morala nekako začutiti, da je to res to tudi po enem oz. dveh mesecih. In JA, je! Me je pa (bilo) vseeno strah te spremembe, ker to ni samo nov izdelek, ki pač gre v prodajo ali pa pač ne, ampak je z njim povezana celotna podoba podjetja.

Malo sem tudi spraševala naokoli, ali je sprememba sploh pametna ali ne, pa sem samo dobila potrditev, ki je bila v mojem srcu že nekaj časa: “Sledi sebi, bodi ti, in če je to sprememba, ki jo čutiš, da jo moraš narediti, potem je to to. Skoči in plavaj, vse bo dobro!”

Preden bodo šle vizitke in kartončki v tisk, sledi še nekaj premišljenih korakov za take in drugačne kartončke, ampak osnova ostaja taka.

Kako se ti zdi? Boš po spremembi povezala, da za novim logotipom stoji še vedno ista unikatna in srčna zgodba? Vesela bom tvojega mnenja.