Objavljeno v

Vstati z levo nogo, a dan (pre)živeti na obeh

Vsi smo samo ljudje, ki imamo tudi kakšen slab dan, mogoče celo dva ali pa tri. Tudi sama nisem nobena izjema, tudi jaz jih imam, ampak danes ti želim danes razkriti, kako se z njimi spopadam sama in kako lahko tudi slab dan postane odličen.

Začelo se je že štiri leta nazaj, a leto 2016 je bilo odločilno
Malenkost več kot eno leto je, odkar sem se odločila, da ne hodim več v službo, ampak da sledim svojim sanjam in delam to, kar me najbolj veseli, kar od doma. Takrat se je spremenilo VSE! Ne morem in ne znam lagati, ampak leto 2016 je bilo zelo, zelo težko, saj sem morala čez ogromno ovir, ki so bile kot del vsakdanjih navad in prepričaj v moji glavi. Na vsakem koraku sem dobivala preizkušnje, na vsakem koraku sem srečala take in drugačne ljudi, ki so me učili >> KDO sploh sem JAZ? <<

Sama sem na začetku to dojemala povsem drugače kot vidim danes, saj je bilo zelo težko, ko ti nekdo pove resnico, te »potisne« ob zid in te ob tem še globoko zaboli v srcu. Tudi jokala sem, pa ne samo enkrat, velikokrat! Vse je moralo ven iz mene, a sčasoma sem vse te bolečine, ki so nastajale, ozdravila in danes vem, da je bilo VREDNO iti čez vse to!  A za vse to in za vsak korak moraš imeti neizmerno moč, voljo, vztrajnost, potrpežljivost… Brez tega žal ne gre, vsaj ne pri meni.

Bili so tudi trenutki, ko sem bila popolnoma sama, v meni nepoznanem svetu, vsi so se umaknili in mi govorili, da sem nora, da preveč tvegam, a nisem jih poslušala, ne takrat, ne sedaj! V vsakem trenutku poslušam samo sebe in svoje občutke, saj me VEDNO peljejo po pravi poti.

Kako pa se pobrati takrat, ko ti je res NAJTEŽJE?
Danes je odgovor na to vprašanje (meni osebno) zelo enostaven, a še ne dolgo nazaj, temu ni bilo tako. Probala sem res veliko različnih možnosti, da našla sem svoj način, svojo pot, nekaj kar je pomagalo in mi pomaga še danes, ampak ni nujno, da to pomaga tudi tebi. Zato moraš svoj ključ do rešitve najti sama, jaz ti pomagam tako, da ti povem kako se soočam jaz, ti pa nato preizkusiš, če to deluje tudi pri tebi.

6 POMEMBNIH korakov, ki so me pripeljali do cilja
1. korak
Sprva sem razloge za svoje težave, svojo slabo voljo, iskala v okolici, ampak sem zelo hitro ugotovila, da tako ne bom prišla nikamor. Vsi razlogi za moje težave so bili v meni in prav nikjer drugje. Odločila sem se, da temu naredim konec, ampak mi pri tem niso znali pomagati niti najbližji, saj se je v meni dogajalo nekaj neverjetnega, nekaj nepoznanega, zato sem bila prepuščena sama sebi. – To pa je bilo NAJTEŽJE!

2. korak
Začela sem z branjem različnih knjig in raziskovanjem sebe, ter se spraševala zakaj se mi točno to dogaja in kaj mi to sporoča. Košček za koščkom se je tako sestavljal moj mozaik, ampak prišla sem do točke, ko ni šlo naprej, ko sem se ujela v začarano kolesje iz katerega nisem znala sama.

3. korak
Tako sem se začela udeleževati različnih seminarjev, izobraževanj, ter spoznavala različne ljudi, ki so me razumeli in mi pokazali novo pot in luč na koncu tunela. In spet sem šla naprej, korak za korakom, spremljala sem njih, spremljala sem njihove zgodbe, spremljala sem njihov napredek in v vsem tem iskala vzporednice z mojim življenjem in težavami, ki sem jih imela. Našla sem jih in bilo mi je lažje, ampak prišla sem do nove prelomne točke.

4. korak
Vse te stvari (knjige, seminarji, izobraževanja) so super, so mi dale motivacijo, energijo, ampak kaj ko je to po nekaj dneh minilo in spet sem bila v začaranem krogu. Nisem več vedela kaj naj, a vseeno se nisem vdala, zato sem raziskovala naprej.

5. korak
Ker živimo v času, ko smo lahko samo z enim klikom na drugem koncu sveta, sem začela preko spleta spremljati video posnetke različnih USPEŠIH ljudi, ki so mi dali motivacijo, poslušala sem tudi tako glasbo, si kupila še več takih knjig in jih BRALA (Ne, niso ostale na nočni omarici, kot pri večini!). Tako sem se spet sestavila nazaj in uspelo mi je biti že nekaj dni super in dobre volje.

6. korak
Ampak tudi to še vedno ni bilo to, ker sem še vedno imela dneve, dva, tri, občasno tudi več, ko sem se zjutraj zbudila z levo nogo. Zato sem se v nekem trenutku odločila, da se najprej umirim, vse negativne dejavnike (tiste, ki jih je možno) odstranim iz mojega življenja in se ne obremenjujem več z dogodki in stvarmi na katere jaz nimam vpliva. Ta odločitev je bila najboljša in je bila še tista zadnja pika na i, zadnji košček v mojem mozaiku, ki mi je manjkal.

Tjasa Vodeb, unikatni nakit myunikat

A tukaj se vse skupaj ne zaključi, ampak se intenzivno delo šele začne!
Našla sem različne načine, ki so mi pomagali. Ampak kako vse to uporabljati vsakodnevno in se motivirati v vsakem trenutku, tudi takrat, ko ti je najtežje in ti gre vse narobe? To pa je sedaj druga zgodba. Teorija gre večini, praksa pa manjšini. Žal tako je. A vse je odvisno kaj si ti želiš in koliko si pripravljena za to narediti!

Kljub vsakodnevnemu delu na sebi, pa tudi jaz še vedno kdaj pa kdaj vstanem z levo nogo, čeprav ne dovolim, da mi ta pokvari dan. Ko imam vsega dovolj, se odmaknem od žarišča problema in v tistem trenutku izberem eno izmed zgoraj zapisanih pomoči. Običajno mi najbolj pomaga kakšna misel, knjiga ali kak motivacijski video/film. Se mi pa vedno dogaja, da dobim v tistem trenutku točno tisti odgovor katerega potrebujem. Tako dobim nazaj »izgubljeno« voljo, moč in motivacijo, da dan preživim odlično, in na obeh nogah. Sprva temu nisem mogla verjeti, ampak ker se je to vsakič znova ponavljalo, sem se vedno bolj zatekala k temu in si tako polepšala tudi tiste dni, ko bi lahko obupala v vsakem trenutku in ob vsaki zavrnitvi.

Bodi unikatno in unikatna.
Objem, tvoja Tjaša

p.s. Te zanima, kako ti lahko samo EN trenutek, EN dogodek ali EN človek spremeni življenje? Preberi si >> TUKAJ <<