Objavljeno v

En trenutek, ena beseda ali en človek je DOVOLJ!

Draga moja,

samo en trenutek, ena beseda ali en človek je dovolj, da se ti spremeni VSE! Svet, ki si ga poznala pred tem ne obstaja več, postala si nova TI. V trenutku so se v tebi zbudili izjemno boleči občutki, ki so te lahko pripeljali tudi do joka. In ne, nič ni narobe s tabo in tudi ne z mano. To je nekaj povsem normalnega, če želiš živeti polno življenje. A do tja je običajno ZELO dolga in težka pot.

Z delom na sebi sem začela pred približno tremi leti, ko sem zgolj slučajno dobila v roke knjigo Uresničite svoje poslanstvo od Dobre Vile Maje. In od takrat se je moje življenje začelo spreminjati, najprej zelo počasi, a vedno bolj in bolj me je vleklo v raziskovanje sebe in zakaj se mi točna določena stvar dogaja in zakaj se mi vedno znova ponavlja. Zelo hitro sem ugotovila, da je težava nekje globoko v meni in ne v drugih, kot to misli večina.

Odločitev – slediti svojim sanjam
Ko sem se letošnje leto odločila, da sledim svojim sanjam >> več tukaj <<  si niti v sanjah nisem predstavljala skozi kakšne preizkušnje bom morala iti. A naj ti zaupam, da mi ni NITI malo žal, da sem sprejela tako odločitev, saj danes ne bi bila to kar sem. Skozi mojo zgodbo ti želim pokazati, kaj vse lahko odkrijemo o SEBI, če se poglobimo vase.

Biti podjetnik je čudovito, a hkrati peklensko težko. Sama sem imela možnost, da se preizkusim kako je delati v normalno službi z 8-urnim delavnikom, kjer sem doživela marsikaj, a v primerjavi s tem kar sem doživela v tem letu, je bil to mačji kašelj. Čeprav so službe stresne in ti drugi postavljajo pravila, pa je v podjetništvu malo drugače. Veliko stresa in tvoja pravila.

A do danes sem se že zelo dobro naučila obvladovati ta stres in ga spremeniti v tistega prijetnega in v njem iskati priložnosti in rešitve. In ja, da se! Vendar pa je težko priti sam do tega, če ti pri tem ne pomagajo ljudje, ki imajo izkušnje in so v tem že uspešni.

Leto VELIKIH sprememb
Sama sem v tem letu VELIKO, VELIKO časa in denarja namenila izobraževanjem sebe in to, kdo sploh sem. Ne to ni hec, ampak resnica. Prav vsi vemo kdo smo, a se nas zelo, zelo malo zaveda kakšna je naša vrednost. Tudi sama se je dolgo časa nisem zavedala, ker sem bila tako naučena in ker je tako name vplivala vsa okolica – dovolila sem si, da so drugi hodili po meni. A danes je vse drugače.

Bled in novo življenje
Ker nikoli nimam dovolj, ker vedno želim še več in več, sem letos poleti naredila na sebi največji korak >> več tukaj << Bled, bo zame za VEDNO ostal poseben kraj, kraj kjer sem doživela svoje novo rojstvo. Mogoče me ne razumeš, mogoče se ti zdi čudno, mogoče smešno…ne vem kaj se trenutno plete po tvoji glavi, a vem, da sem se s podobnimi vprašanji ubadala tudi sama, ko sem spremljala druge ljudi. Nisem jih razumela, šli so mi na živce, nisem jih želela poslušati,…a vse to, samo zato, ker so mi jasno pokazali, da je težava v meni in da jo moram odpraviti in pozdraviti. Zato, NE obupaj že na začetku in poskušaj vedno znova in znova.

Dogodek Bodi obilje na Bledu
Avgusta sem se tako udeležila 4-DNEVNEGA dogodka Bodi obilje, ki ga je vodila izjemna ženska, Poslovna boginja dr. Špelca Morojna. Prve tri dni me je Špelca vrgla iz moje cone in vsi moji občutki so skakali gor in dol, a vseeno mi je bilo lepo, zdelo se mi je, da sem vse to že v večini pozdravila in da sploh ne vem kaj delam tam. Ampak prišel je 4. dan, dan ko se je odprla moja največja rana, dan ko me je zabolelo v globini srca. Čeprav smo imeli prav vsak dan novo nalogo, ki nas je pretresla, a mene je najbolj zadela prav zadnja.

Še danes se tako živo spominjam sončne nedelje, 28. avgusta in občutka, ki me je zadel, ko sem se vsa tresla, ko so bile solzne moje oči, ko je z mano jokalo celo telo. A moralo se je to zgoditi, morala sem se zjokati, morala sem zbrati svoje misli in pogledati vase.

Priznam, da sploh nisem vedela in se zavedala, da je vzrok vsega prav v vsem tem in da je to tista stvar, ki me je tako dolgo časa držala nazaj in me v življenju omejevala, saj sem jo nevede skrivala pred drugimi.

Bodi oblije_Tjasa_myunikat

Zasijal je diamant
Čeprav sem globoko v sebi vedno vedela, da sem veliko vredna, da sem posebna, izjemna in da sem unikaten diamant, na katerem se je nabralo ogromno prahu. A me je tako močno bolelo spoznanje, da mi lahko ljudje, ki jih ne poznam, ki jih vidim prvič in ki o meni ne vejo nič, da mi lahko samo s pogledom v oči, o meni povejo tako čudovite stvari. Tukaj se je v meni zgodil tako VELIK premik, da imam še danes solzne oči.

VSI ljudje, si želimo slišati pohvalo, nekaj pozitivnega, nekaj kar nas napolni, a v meni so vedno VSI iskali samo napake, vedno so mi govorili kaj moram narediti še boljše, da tega in unega ne znam, kaj moram narediti drugače, po njihovo,…

Vendar tudi JAZ sem samo človek, na trenutke celo preveč iskren do drugih, a drugi neiskreni do mene, pa mogoče ne zato, ker ne želijo biti, ampak mogoče ne znajo biti, ker imajo tudi sami podobne težave s katerimi se trenutno soočam tudi sama.

To je šele začetek
In danes, ta trenutek. Težko mi je. Vse to raziskujem še naprej, ker si tako močno želim, da v sebi pozdravim ta občutek, da te bolečine ne čutim več in da s tem naredim tudi veliko za druge.

Veš kaj pa se mi dogaja sedaj? Mojim najbližjim ni jasno kaj se dogaja z mano. Ni jim jasno kako lahko vsako stvar obrnem v pozitivno, kako lahko v vsaki »tragediji« vidim rešitev in zakaj si želim, da se ne ukvarjajo več z okolico, ampak s sabo in da začnejo uživati življenje na polno.

Velika želja
Tako močno si želim, da bi vsi začeli poslušati SEBE in svoj notranji glas, ki nam tako jasno pove kaj moramo narediti za našo srečo v življenju. In da je tako malo potrebno, da spremenimo svet okoli sebe. A le če si to želijo tudi ostali. Kako jih prepričati, kako jim pokazati lučko na koncu tunela, pa je tudi moj izziv.

Sama vem, da sem na tem svetu s posebnim namenom in bila tudi poslana sem med posebne ljudi, ki so me naučili tako VELIKO, da se niti sami ne zavedajo kakšno bogastvo so mi s tem dali, ko so me prizadeli in ko sem sama ozdravila to bolečino. Danes po svetu hodim z dvignjeno glavo, s ponosom, da lahko delam, to kar delam najraje in srcem, da živim svojo svobodo in da sama rišem svojo pot življenja, ki me vodi do zastavljenih ciljev.

MOJ NASVET TEBI
Ne zapiraj se vase, ampak se veliko, veliko pogovarjaj. Povej svetu, da potrebuješ pomoč, saj obstaja veliko ljudi, ki ti bo pomagalo, saj doživlja ali je doživljalo iste stvari kot ti. Verjemi, da so ljudje, ki ti ne bodo NIKOLI obrnili hrbta in to so tisti PRAVI ljudje!

Objem, tvoja unikatna Tjaša