Objavljeno v

Začni tu, kjer si. Uporabi to, kar imaš. Naredi to, kar znaš.

Draga moja!

Vse, kar potrebuješ, da zaživiš življenje, o katerem sanjaš, imaš že ta trenutek v sebi! Se zavedaš tega? Verjetno boš (tako kot včasih jaz) našla tisoč in en izgovor, da to ni res in da za uresničitev svojih sanj potrebuješ celo bogastvo in da uspe vedno samo tistim, ki imajo bogate starše ali bogate partnerje. Ne verjemi temu in pojdi v akcijo že DANES!

Življenje je samo TVOJE!

Sama sem namesto novega izgovora, raje izbrala pogum in za svoje sanje povedala na glas. Dolgo časa sem bila tudi jaz ena izmed tistih, ki je sledila množici in si nisem upala povedati kaj si želim. Tako sem vedno znova poslušala, kaj vse ni prav, kaj in kako je treba delati, koga vse je treba poslušati in ubogati, ter hoditi v redno službo. Ampak vedno bolj sem spoznavala, da to nisem bila jaz, to je bila druga Tjaša, ki je samo delala na ukaze in vozila po tirnicah ostalih, ter bila zelo, zelo nesrečna.

Si se v tem prepoznala tudi sama in te zanima kaj sem nato naredila jaz?
Po koncu faksa, po vseh dodatnih izobraževanjih, delavnicah, prebranih knjigah, sem našla sebe, našla sem pravo unikatno Tjašo, ki se je toliko let “skrivala” za neko masko. Te maske sedaj ni več, saj sem na prvo mesto postavila sebe, mojo srečo in veselje. Ob vzponih in padcih, ki sem jih doživela in jih še doživljam, sem odkrila ogromno novega o sebi, tudi o tem kaj delam prav in kaj narobe. Verjemi mi, prav vsak padec ti da za življenje ogromno, zato nanj ne glej kot na največjo katastrofo, saj se bo kasneje izkazalo, da se ti je to zgodilo z namenom, da zrasteš ti in da življenje preveri ali si to res močno, močno želiš.

Zadnjih 5 let mojega življenja,
se je zgodilo res OGROMNO stvari in dogodkov. Priznam, da bi nekatere najraje dala na DELETE, ampak ko malo bolj razmislim, sem ravno zaradi njih danes tukaj s tabo, da ti pokažem in dokažem, da lahko tudi TI živiš svoje sanje.

Poznam veliko ljudi, ki se še vedno obremenjujejo s tem kaj bodo rekli ostali, ampak okolica bo vedno tista, ki bo imela tisoč in en problem, tisoč in en strah, ki ga bo prenašala nate in ti govorila, da nekaj ni možno. Ja, točno tako bo preverjala tebe in tvojo močno željo po uspehu. Sledi tej veliki želji! Tukaj imaš vedno tudi vso mojo podporo!

In NIKOLI ne obupaj ob prvem padcu!
Vztrajnost in ambicioznost, sta se pri meni izkazali za odlično lastnost, saj bi lahko že najmanj tisočkrat obupala, če bi poslušala vse, ki so mi in mi še mečejo polena pod noge. Ampak ne, tako sem našla mojo unikatno pot, pot po kateri hodim in lahko izražam sebe v celoti, skozi ustvarjanje unikatnega nakita, v grafičnem oblikovanju in pisanju bloga. Prav slednje pa mi je predstavljalo res ogromno težavo.

Kako začeti s pisanjem bloga?
Še danes se spomnim koliko težav sem imela, ko je bilo potrebno napisati en tekst, objavo ali e-novico. Ko sem vedno znova obstala pred vprašanjem: »Kako vse to napisati iz srca, na način da me boš začutila tudi ti v pravi luči in morda v mojih besedah našla sebe in bo tudi tebi “lažje”.«

Uh, ja. Težko je za nekoga, ki je njegov svet ustvarjanje in ne pisanje, ampak tudi to se da spremeniti. Odkriti moraš samo način, kako pri tem uživati in se hkrati zavedati, da samo vaja dela mojstra. To, da nimaš znanja naj ne bo nikoli izgovor, ker ga tudi jaz nisem imela. Pojma nisem imela kako napisati dobro objavo na fb-ju, kako napisati tekst za objavo na blogu ali kako napisati e-novico. Ampak vse to, se lahko naučiš, če si najdeš nekoga, ki ti bo vedno stal ob strani, te brcal v rit in ti pri tem pomagal. Zakaj? Ker pridejo trenutki, ko imaš vsega dovolj in ko ne veš več kaj bi naredila,…

Ustvarjanje je tisti čaroben čas, ko…
Poleg pisanja, je ustvarjanje zame še vedno največji balzam za dušo in je tisti čaroben čas, ko pozabim na cel svet in ko je moja edina meja nebo. Z barvitimi Myunikat izdelki, ki nastanejo izpod mojih natančnih rok, izražam mojo otroško igrivost, na katero sem skozi vsa pretekla leta pozabila, saj sem morala biti »odrasla in resna«, če sem želela »normalno« živeti. O, ja! Tudi to ne obstaja več, zato vsak dan poskušam narediti kaj norega, drugačnega, preprosto zato, ker sem to jaz. In kar je najbolj pomembno: “Ne zanima me, kaj si o tem mislijo ostali!”

Skozi to mojo preizkušnjo je nastala čudovita preobrazba in tako je nastal tudi projekt Myunikat, ki mi sedaj prinaša življenje, ki ga preprosto obožujem in ljubim.

Imaš tudi ti podobno zgodbo, da si skočila iz svoje cone udobja, proti kateri so bili vsi drugi?
Kako si se spopadala in se ob tem počutila? In kako se počutiš danes?

Napiši v komentar ali mi tvojo zgodbo pošlji mail na tjasa.vodeb@myunikat.si

p.s. Vztrajaj in nikoli ne obupaj, najdi svojo pot, ki te bo peljala do tvojih sanj, mogoče je to že v tvoji sedanji službi, mogoče pa se v prihodnjih dneh zgodi nekaj, kar ti bo odprlo nova vrata v čarobni svet. Pojdi skozi njih in odkrivaj nov in neznan svet. Se zavedaš, da je lahko ravno to, ko ne veš kam greš, najlepša dogodivščina v tvojem življenju!

Tvoja unikatna Tjaša

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.