Objavljeno v

Kako ostati zvest samemu sebi?

kako-ostati-zvest-samemu-sebi-tjasavodeb-myunikat

Zadnje dni je bilo veliko govora na naših dveh predstavnikih Evrovizije – o Zali in Gašperju. In če do zdaj nikoli nisem dala veliko pozornosti na ta dogodek, ga tudi letos nisem imela namena, pa me je tokrat vseeno zelo zmotilo, ko je prišlo do vedno večjega medijskega spotikanja prav ob njuno drugačnost. Predvsem ob to, kako se obnašata, kako brez čustev odreagirata, da nista hvaležna za to priložnost, da morata po vseh vajah in nastopu, imeti še ogromno energije za vsa mogoča novinarska vprašanja, da onadva pa ne smeta biti utrujena in še bi lahko naštevala… 

Ob vsem tem pa sem našla vzporednice tudi sama s sabo (z mojo življenjsko zgodbo) in prav zato sem se odločila, da danes zapišem nekaj besed o tem, predvsem pa o tem, kako ne glede na vse, ostati zvest samemu sebi tudi, če te želijo vsi, na tak ali drugačni način spremeniti, ter postaviti v svoj okvir.

Biti drugačen od drugih je največji DAR, če znaš to izkoristiti sebi v prid!

Odkar se spomnim, vem, da sem drugačna od drugih. Drugačna po oblačenju, razmišljanju, dojemanju, sprejemanju, odzivanju… in to je tudi dejstvo, da največkrat ne spadam v nobene “predalčke”, ki mi jih namenijo drugi. Prav zaradi tega sem bila (tako kot onadva) velikokrat obsojana in sem prejela odzive/komentarje, ki si jih ne bi želel slišati nihče. Včasih bi se ob njih najraje zjokala, ampak prav ti so mi dali moč, da sem lahko še naprej rasla, saj sem tako dobila potrditev, da je moja edina prava pot, da sledim svojemu srcu.

Velikokrat sem se tudi počutila manj vredno in ne sprejeto prav zaradi tega, ker nisem izpolnjevala njihovih »norm«, zato sem se začela spraševati kaj naj naredim, da me bodo sprejeli točno tako kot sem.

Priznam, nekajkrat sem se na svoji poti popolnoma izgubila, sebe in svojo unikatnost, ker sem želela biti opažena, a hkrati trdno stati za tem, kar sem. Prave podpore pa ni in ni bilo, saj biti nekdo oz. da svetu daš nekaj več, večini še ni bilo oz. še vedno ni znano.

  • Spraševala sem se, naj bom glasna in vedno v središču pozornosti, če to nisem jaz?
  • Spraševala sem se, naj bom vsako sekundo, vedno na voljo vsem, hkrati pa pozabim nase in na to, kar me osrečuje?
  • Spraševala sem se, ali starejši od mene (zaradi svojih izkušenj) res vejo, kaj je prav zame in kaj ne? Kaj si močno želim v svojem življenju, ter kakšna naj bo mojo pot, po kateri želim hoditi?
  • Spraševala sem se, ali si sploh lahko dovolim reči NE?
  • Spraševala sem se, ali je prav, da sledim svojim sanjam in poslušam svoje srce?

In še en kup podobnih vprašanj mi je vsakodnevno rojilo po glavi, AMPAK prav skoznje sem VEDNO poslušala sebe kljub vsem negativnim in čudnim odzivom, ki sem jih prejemala.

Prav zato se je skozi čas razvijalo tudi moje mnenje o tem »Kako ostati zvest samemu sebi?«

Zapisala sem nekaj dejstev, za katerimi stojim tudi sama in jih z veseljem delim naprej… • VEDNO razmišljaj s svojo glavo in sledi svojim vrednotam. • Ne bodi nekdo, ki to ni. • Če si iskrena, bodi vedno iskrena. • Če si bolj mirne sorte (kot jaz), si pač bolj mirna in s tem ni nič narobe. • Če si nekaj močno želiš in drugi pravijo, da to ni mogoče, jih ne poslušaj, ampak sledi svojim korakom, ki te bodo, s tvojo močno željo, vedno pripeljali do cilja. • Če za svoje ustvarjanje potrebuješ mir, potem uživaj v miru in se ne počuti grozno, če drugi to delajo drugače. • Samo ti veš, kaj te polni z energijo in če je to odklop na plesišču, si ga privošči. • Če uživaš v branju knjig, na potovanjih, na različnih izobraževanjih,…potem si brez slabe vesti privošči točno to. • Predvsem pa se NE opravičuj za to, da slediš sebi in da želiš dati svetu najboljšo verzijo sebe. • Tisti, ki te bodo SPOŠTOVALI, te bodo sprejeli in začutili točno takšno, kot si, saj bodo sprejeli tudi tvoje pluse in minuse, ker te ravno ti delajo drugačno. 

In še za konec preprosto BODI TOČNO TO, KAR SI, saj le tako ostaneš zvesta sama sebi!!!

+ en mini BONUS mojega današnjega razmišljanja je tudi odličen zapis o Zali in Gašperju, ki ga je zapisala Vesna Milek in ga je vredno prebrati. Več >> tukaj <<

Se bereva kmalu,

Tjaša

TOP artikli meseca

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.